Milánó tavaszra tökéletes úti cél, mondunk is pár remek programot, amit lenyomhatsz a lombard fővárosban.

Cultura nagykanállal

Olaszország a világ egyik legcsodálatosabb helye, ahol mindenféle komolyabb időugrás nélkül a reneszánsz vagy a risorgimento mesés időszakában érezhetjük magunkat. Nézd meg a Scalát, a Dómot, a Sforza kastély labirintusát, és Da Vinci Utolsó vacsorájá-t a Santa Maria della Grazie templomban. De az is teljesen jó, ha csak nyomulsz a belvárosban és magadba szívod Milánó semmihez sem hasonlítható hangulatát. 

Szerezz stílust!

Milánó Európa egyik divatfővárosa, ahol a kifutókról futólépésben kerülnek a legújabb cuccok a boltok polcaira. Pakolj egy kis zsebpénzt a zsebeidbe, és célozd be az arany háromszöget, ami a via della Spiga, a via Manzioni, a via Sant’ Andrea és a via Montenapoleone között fekszik. Mit találsz ott? Soroljuk: Armani, Chanel, Missoni, Prada és Versace. És ezek csak a legnagyobb játékosok, akadnak mások is.

Fesztiválok és gasztró

Április közepén lesz a Fiera Milano, ami a világ egyik legnagyobb bútorvására. Az olasz dizájn nem csak divatban, hanem kábé mindenben ott van a szeren, így ha meg akarod nézni, hogy tart a dizájn így a 21. század elején, akkor ennél nem kell jobb hely. Ha elfáradtál a császkálásban, kóstolj bele Lombardia gasztronómiai kínálatába: a hazai éttermekben jól ismert és hírhedt milánói spagetti helyett inkább próbáld ki a Cotoletta alla Milanesét, ami a rántott borjúszelet Olaszországra hangszerelt verziója. Ha befejezted az ebédet, tolj be egy tökéletes olasz eszpresszót a belváros intézményszámba menő caffeteriáiban. Ezekben ugyan hírből sem hallottak újhullámos kávéról, de olyan eszpresszót gyártanak a baristák, hogy mindjárt kikérünk belőle még egyet. Kultikus helyek: Caffe Miani, Caffe Verdi, Café Trussardi.

Valami kimaradt

Milánóban egy mondás szerint csak két focicsapat van: az Internazionale és az Internazionale ifi. Nem fogod eltalálni, kitől származik a mondás. Hát persze, hogy az interistáktól, és hát persze, hogy nincs igazuk, hiszen ott van az AC Milan is. Áprilisban mindkét gárdát elcsípheted hazai meccsen: április 13-án Milan–Catania, április 27-én Inter–Napoli, ha meg nem jutsz be meccsre (mondjuk a nézőszámok ebben nem jelenthetnek akadályt), akkor megnézheted a San Siro múzeumát.

A Mesternégyes focicsomag

És hogy miért Milánó? Mert a Player a Szerencsejáték Zrt.-vel együttműködve most kijuttathat másodmagaddal a négy nagy bajnokság, a Premier League (lezárult), a Bundesliga (lezárult), a Serie A és a Primera División egyik csúcsrangadójára. A játék négyszer három hétig tart, most, április 4-éig Milánóba szerezhetsz full extrás csomagot, mely tartalmaz egy belépőt a fent említett Inter–Napoli rangadóra. Minden meccs tehát egy komplett csomag, minden bajnoksághoz tartozik egy nyereményutazás: négy nap, három éjszaka, teljes ellátás, hotel, minden ami kell, alád lesz pakolva. Itt elolvashatsz minden még bővebben.

Az a legjobb, ha még most azonnal feltolsz 7500 forintot valamelyik olasz mérkőzésre, és pár nap múlva akár tiéd is lehet a milánói utazás, meccsel, tokkal, vonóval. Gyere, fogadj a TippmixPrón!

És ezt olvastad már?
A Liverpool az egyik riválisát lenyomva szerezheti meg a kolumbiai Cristiano Ronaldót