Lionel Messi végre megszólalt, a Barcelona futballistája hosszabb interjút adott a Goalnak, az interjú első részéről már írtunk, most a második felét közöljük.

Ha az elsőről lemaradtál, akkor:

Messi szerint a szezon során többször jelezte Bartomeu elnöknek, hogy menni akar, de a klub vezetője folyamatosan csak halogatott:

Egész évben mondtam neki, hogy menni akarok. Ő azonban mindig azt válaszolta, hogy majd beszélünk, stb. Fogalma sem volt arról, hogy mit beszél. A faxot azért küldtük, hogy hivatalossá tegyük, tényleg menni akarok. Ha nem küldtük volna el, nem történt volna semmi, hiszen jövőre még opciós év szerepel a szerződésemben. Az elnök mindig azt mondta, a szezon végén eldönthetem, megyek vagy maradok, de konkrét dátumról soha nem esett szó. Aztán azzal jött, hogy június 10. elmúlt, és már nem mehetek ingyen. De ahogy már mondtam is, akkor még zajlott a bajnokság.

 

Természetesen nehéz döntés volt, mindig az volt a tervem, hogy itt maradok, Barcelonában fejezem be a pályafutásomat. Az igazság azonban az, hogy a klubnál semmilyen projekt, koncepció nincs, csak megpróbálják folyamatosan befoltozni a lyukakat.

Maradok a klubnál, a hozzáállásom semmiben sem fog változni, nem számít, mennyire akartam távozni. Mindig nyerni akarok, mindig versenyképesnek lenni. Mindig a legjobbat akartam a klubnak, a csapatnak és magamnak is.

Nem tudom, hogy most mi fog történni. Új edző van és új elképzelések. Ez jó, de meg kell majd nézzük, hogyan reagál erre a csapat, képesek leszünk-e felvenni a versenyt a legjobbakkal. Azt azonban elmondhatom, hogy maradok és a legjobbamat fogom nyújtani.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában