Mexikó legyőzte az argentinokat elkapó Szaúd-Arábiát, de nem eléggé.

A C-csoportban úgy várhattuk az utolsó fordulót, hogy még mind a négy csapat továbbjuthatott, Lengyelország veretlenül négy ponttal állt az élen, Argentína és a szaúdiak három-három, míg Mexikó egy pontot szerzett. A lengyeleknek tehát egy iksz is elég lett volna a továbbjutáshoz, azonban Messiék ellen már nem tudták kibekkelni, miközben

Mexikó 2–1-re legyőzte Szaúd-Arábiát, amivel utolérte ugyan pontban Lengyelországot, azonban gólkülönbség miatt nem jutott tovább.

Az első félidőben még csak helyzetekig jutott az El Tri, de a fordulás után már jöttek a gólok is, öt percen belül mindjárt kettő is. Henry Martín a 47. percben szerzett vezetést.

Luis Chaves pedig a torna egyik legszebb gólját rúgta szabadrúgásból.

A maradék fél órát végignyomta Mexikó, voltak is helyzetei bőven, azonban nem tudtak rúgni még egyet, ami továbbjutást ért volna. Sőt, a ráadásban Szaúd-Arábia talált be, így Mexikó rosszabb gólarány miatt a harmadik helyre ért csak oda.

Foci-vb, C-csoport, 3. forduló

  • Szaúd-Arábia–Mexikó 1–2 (0–0)

A csoport másik meccsén Argentína nyert és csoportelső lett:

Messi tizenegyest hibázott, de Argentína így is magabiztosan lett csoportelső

Argentína legyőzte Lengyelországot az utolsó csoportmeccsén, csoportelsőként jutott a 16 közé, ahol Ausztráliával játszik majd.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Fradi egy egyiptomi válogatottal pótolná Laidounit
További cikkeink a témában