Argentína legyőzte Lengyelországot az utolsó csoportmeccsén, csoportelsőként jutott a 16 közé, ahol Ausztráliával játszik majd.

Az argentin válogatott egy bekapott gyomrossal kezdte a vb-t, az első fordulóban kikapott Szaúd-Arábiától, majd a másodikban egy szenvedős, nem szép meccsen Messi villanásának is köszönhetően legyőzte Mexikót. A lengyelek egy Mexikó elleni iksszel kezdtek, majd legyőzték a szaúdiakat, így a harmadik forduló előtt vezették a csoportot négy ponttal, Argentína és Szaúd-Arábia három-három ponttal állt, Mexikó egy ponttal negyedik volt.

Argentínának tehát nyernie kellett, Scaloni változtatott is a csapaton, Lautaro Martínez helyére Julian Álvarez került a kezdőbe, és bekerült a csapatba a Mexikó ellen gyönyörű gólt szerző Enzo Fernandez is.

Ilyen előjelek után jött a vb egyik legegyoldalúbb félidője, Argentínának 14 kapura lövése volt, ebből kilenc a kaput is eltalálta, és ebből egy Messi-tizenegyes volt, amit az argentin azt követően végezhetett el, hogy Szczesny egy kijövetel után a levegőben vetődve fejen találta Messit. Gólt viszont nem szerzett Argentína. Szczesny a második tizenegyesét fogta meg a tornán, összesen kilenc védéssel zárta az első játékrészt.

A szünet után viszont rögtön megszerezte a vezetést Argentína, Alexis Mac Allister úgy találta el rosszul a labdát, hogy az az ő szempontjából a legjobban sikerült:

A gól annyit változtatott a meccsen, hogy Argentína már kényelmesebben focizhatott, de továbbra is dominált, és a 68. percben Álvarez góljával már kettővel vezettek:

Közben a lengyelek továbbjutása veszélybe került, a 70. percben ugyan még a második helyen továbbjutásra álltak Mexikóval szemben (a másik meccsen kettővel vezetett Mexikó), de már csak a fair play-szabály és a kevesebb sárga lapjuk miatt.

Argentína tehát  csalódást keltő kezdés után végül hat ponttal zárt, megnyerte a csoportját, és a 16 között Ausztráliával játszik majd.

Lengyelország a védekezésen kívül gyakorlatilag semmit sem tett a továbbjutásért, de így is továbbment másodikként, miután Mexikó csak 2–1-re verte a másik meccsen Szaúd-Arábiát. A csoportkörben mutatott teljesítmény azonban nagyon kevés lesz a nyolcaddöntőben a címvédő Franciaország ellen.

Foci-vb, C-csoport, 3. forduló

Lengyelország–Argentína 0–2

Ma a vb-n:

A világbajnok legyőzése is kevés volt Tunéziának a továbbjutáshoz

Tunézia a címvédő ellen talán a vébék történetének legértéktelenebb győzelmét aratta.

Itt a vb első nagy búcsúzója: kiesett az Eb-elődöntős Dánia

A vb egyik titkos esélyese volt Dánia, de az egyik legnagyobb csalódása lett. Ausztrália meglepetésre továbbjutott a csoportkörből.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában