Mezbotrányba keveredett Piqué, visszavonul a válogatottól
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még a 2018-as vébét bevállalja, utána már nem lesz spanyol válogatott Gerard Piqué.

Akit a spanyol drukkerek amúgy sem szeretnek, mert katalán, és sokszor hangoztatta, ez mennyire fontos számára. Piqué azt mondta az albánok ellen 2–0-ra megnyert vb-selejtező után, hogy nem spontán döntést hozott, ő mindent megtett a válogatottért, de néhányan nem akarják a csapatban látni.

És a népszerűsége nem nőtt az albánok elleni meccs után sem. Mert lenyeste a mezének az ujját, és így azon nem látszódott a spanyol zászló, a szurkolók meg rögtön észrevették.

A csíkozást figyeld

Piqué azzal magyarázkodott, hogy a hosszú ujjú mezt vágta össze, annak pedig a csuklóján nincs ott a zászló – ez amúgy igaz. Persze az fura, hogy miért vágta le az ujját, és utána miért vett melegítőt a mez alá az a Piqué, aki mindig hosszú mezben játszik.

A Barca védője eddig 85 meccsen szerepelt a válogatottban, amellyel vb-t és Eb-t is nyert, a balhé után a spanyol szövetség kiállt mellette, szerintük semmilyen szabályt nem sértett meg.

Update:

A spanyol szövetség közleményt adott ki Piqué védelmére:

Az RFEF szeretne reagálni a nemzetközi sportsajtóban megjelent hírekre, miszerint Gerard Piqué levágta mezéről a spanyol zászlót. A spanyol lobogó csíkjai kizárólag az Adidas rövid ujjú trikóján találhatóak meg. Többek közt Piqué is a hosszú ujjú verziót húzta fel, ahogy mindig, és annak levágta az ujját. A szövetség természetesen továbbra is kiáll Piqué mellett, aki semmilyen szabálysértést nem követett el.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.