Bejutott a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé a magyar kéziválogatott. Mikler Rolandot így még láthatjuk a válogatottban.

Magyarország magabiztosan nyert a középdöntő utolsó fordulójában, de a nyolc közé jutáshoz kellett az is, hogy a már továbbjutó Svédország legyőzze Portugáliát. A társházigazda ezt megtette, így a magyar válogatott bejutott a negyeddöntőbe, ezzel bebiztosította a részvételt az olimpiai selejtezős tornán.

A svédek meccse után, a továbbjutást követően Mikler Roland a válogatott csapatkapitánya nyilatkozott az M4 Sportnak. Arra a kérdésre, hogy mi szakadt ki a csapatból a továbbjutás után, a következőt válaszolta:

„Belőlem az szakadt ki most, hogy nem az utolsó válogatottbeli meccsem volt most. Sok minden eldőlt volna, ha nem folytatjuk ezt a világversenyt. De megyünk tovább! Köszönöm a csapatnak és a svédeknek.”

– nyilatkozta a kapus, aki tehát visszavonult volna a válogatottól abban az esetben, ha nem jut tovább a csapat. Így viszont még láthatjuk Miklert válogatott mezben, legalább egy meccsen, Magyarország a negyeddöntőben szerdán a dánokkal vagy az egyiptomiakkal játszik.

Bejutott a vb-negyeddöntőbe a magyar kézilabda-válogatott

A társházigazda svédek megnyerték az utolsó meccsüket, így Magyarország ott van a legjobb nyolc között.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

És ezt olvastad már?
A Fradi egy egyiptomi válogatottal pótolná Laidounit
További cikkeink a témában