Van olyan újságíró, aki 95 százalékra írja az argentin barcelonai visszatérését, Xavi pedig már vele tervezi a következő szezon csapatát.

David Bernabeu Reverter, a Sport újságírója tippelt majdnem százszázalékot, a nagy jóslatairól híres Gerard Romero ehhez képest egészen óvatos becslést közölt a 80 százalékával. Egyáltalán nem tudni, mire alapozzák, de hát nyilván nem adják ki a kapcsolataikat. A showelemek és a ripacskodás felé elmozduló, és emiatt nehezen komolyan vehető Romero egyébként meglehetősen jólértesült szokott lenni, így mi maradunk a 80 százaléknál, ami így is igen magas.

Persze megírtuk már mi is, hogy Messi felesége, Antonella Roccuzzo már felvette a kapcsolatot barcelonai iskolákkal, és egyébként egyre többet lóg a katalán fővárosban. De most ennél több konkrétumról is be tudunk számolni. A Barcelona napi szinten tárgyal a ligával Messi szerződtetése miatt, letettek egy gazdasági tervet, már csak azt várják, hogy rábólintsanak: eszerint két komolyabb játékoseladás lesz a nyáron, amiből 100 millió euró érkezne a Barcelona számlájára, és közben erősen meghúznák a fizetéseket is.

Ha ezt elfogadja a liga, akkor

Lionel Messinek egy 1+1 éves szerződést ajánlanak körülbelül 13 millió euró éves nettó bérrel (bruttó 25 millió euró/év), emellé járna bőven bónusz és változó is, valamint egy egyelőre nem ismert százalékos részesedés abból, amit a jelenléte termel a klubnak (mezeladás, szponzorok stb.).

Az nyilvánvaló, hogy a La Ligának is az lenne az érdeke, ha visszatérne a bajnokságukba a világ legjobb játékosa, presztízsben és pénzben is kifejezhető szintlépés lenne. És persze a Barcelonának is, ahol Xavi már Messivel tervezi a következő szezon csapatát, egy gyémántalakzatú középpályát tenne fel, Messivel a csúcsán. Mellette, mögötte alighanem Pedri és De Jong lennének, de nem kizárt, hogy a hollandot visszahúzza pivotba és akkor Pedri és Gavi vagy Gündogan lennének a gyémánt szélén. Elöl pedig Lewandowskit és Dembélét tömné labdákkal az immár világbajnok argentin.

Messi máshova is mehetne:

Három kontinensen, négy csapat közül választhat Messi

Továbbra sem dőlt el, hol folytatja Lionel Messi. Az opciók azonban eléggé világosnak tűnnek.

Ronaldo fizetésének a kétszereséért csábítják Messit Szaúd-Arábiába

Több mint 25-ször annyit ajánlottak, mint amit a Barcelona tudna adni neki évente.

Elemeztük a visszatérését:

Biztos, hogy van még igény Messire Barcelonában?

Hivatalosan is elkezdődött az argentin visszaszerzéséért folytatott művelet. Csakhogy a Barca egyre jobban focizik, megéri-e megbontani ezt Messi miatt?

(Fotó: Fran Santiago/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Tuchel csak nyárig maradhat Münchenben, be is jelentkezett a Barcelonához

Stankovic: Ez lesz a meccs, a nagybetűs meccs

További cikkeink a témában