A Barcelona vezetése egy ideje már minden döntését annak érdekében hozz meg, hogy végül meg tudja szerezni Erling Haalandot. De persze néha minden igyekezet ellenére a dolgok máshogy alakulnak.

Joan Laporta nem titkolt célja, hogy egy Ronaldinho-féle csúcsigazolással megadja a végső lökést a már egyre jobban működő Xavi-csapatnak. Ez az igazolás pedig Erling Haaland lenne, ez már nyílt titok, csakhogy a norvégnak akad néhány gazdag kérője, és bizony nem olcsó a csomag, amiért meg lehet szerezni.

A héten már robbant a hír, hogy a Manchester City felé hajlik, amire azonnal ki is jött a Barcelona a B-listával. Hét csatár neve is elkezdett keringeni, azonban ma egy Barcelona-közeli újságíró, Javi Miguel bedobott egy új nevet:

ha nem tudja megszeretni Haalandot a Barcelona, akkor Mohamed Szalahot szeretné leigazolni, Xavi és Laporta is a Liverpool támadóját választaná.

A napokban szivárogtak már ilyen jellegű hírek, főleg akkor, amikor Szalah menedzsere kiröhögte Klopp nyilatkozatát, ott már jeleztük is, hogy a Barca ugrásra készen áll.

Most Miguel azt írja, a katalánokhoz már érkeztek pozitív visszajelzések a játékos környezetéből, Szalahot motiválná, ha ő lenne a franchisejátékos Xavi projektjében. Szalah szerződése 2023 júniusában jár le, vagyis már csak két átigazolási időszakban tudja eladni a Liverpool, de idén télen nyilván már csak nyomott áron.

A becslések szerint 60–70 millió euró körül lenne az összköltség, ami lényegesen kevesebb, mint a Haaland-csomag. Persze Szalah lényegesen idősebb is a norvégnál, és nem is középcsatár – még ha tud is ott játszani. Ugyanakkor góltermelésben hasonló szinten van: ebben a szezonban 35 meccsen 28 gólt rúgott, összesen már 153-nál jár a Liverpoolban (238 meccsen) az egyiptomi támadó.

(Fotó: Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az újabb bravúr nem jött össze, az Európa-bajnoktól kikapott a magyar válogatott