A Barcelona vezetése egy ideje már minden döntését annak érdekében hozz meg, hogy végül meg tudja szerezni Erling Haalandot. De persze néha minden igyekezet ellenére a dolgok máshogy alakulnak.

Joan Laporta nem titkolt célja, hogy egy Ronaldinho-féle csúcsigazolással megadja a végső lökést a már egyre jobban működő Xavi-csapatnak. Ez az igazolás pedig Erling Haaland lenne, ez már nyílt titok, csakhogy a norvégnak akad néhány gazdag kérője, és bizony nem olcsó a csomag, amiért meg lehet szerezni.

Korszakalkotás: Haaland lehet a Barcelona új Ronaldinhója

Nagy projektre készül Joan Laporta elnök, olyanra, amilyet egyszer, húsz éve már sikeresen végigvitt.

A héten már robbant a hír, hogy a Manchester City felé hajlik, amire azonnal ki is jött a Barcelona a B-listával. Hét csatár neve is elkezdett keringeni, azonban ma egy Barcelona-közeli újságíró, Javi Miguel bedobott egy új nevet:

ha nem tudja megszeretni Haalandot a Barcelona, akkor Mohamed Szalahot szeretné leigazolni, Xavi és Laporta is a Liverpool támadóját választaná.

A napokban szivárogtak már ilyen jellegű hírek, főleg akkor, amikor Szalah menedzsere kiröhögte Klopp nyilatkozatát, ott már jeleztük is, hogy a Barca ugrásra készen áll.

Mo Szalah ügynöke sírva röhögte ki Jürgen Kloppot

Távozik a nyáron a Premier League egyik legjobb játékosa?

Most Miguel azt írja, a katalánokhoz már érkeztek pozitív visszajelzések a játékos környezetéből, Szalahot motiválná, ha ő lenne a franchisejátékos Xavi projektjében. Szalah szerződése 2023 júniusában jár le, vagyis már csak két átigazolási időszakban tudja eladni a Liverpool, de idén télen nyilván már csak nyomott áron.

A becslések szerint 60–70 millió euró körül lenne az összköltség, ami lényegesen kevesebb, mint a Haaland-csomag. Persze Szalah lényegesen idősebb is a norvégnál, és nem is középcsatár – még ha tud is ott játszani. Ugyanakkor góltermelésben hasonló szinten van: ebben a szezonban 35 meccsen 28 gólt rúgott, összesen már 153-nál jár a Liverpoolban (238 meccsen) az egyiptomi támadó.

Belengették, hogy Haaland a Citybe megy, a Barcelona máris elővette a B-listát

Több katalán újság is fixen hozott négy nevet, aztán viszont felbukkant egy másik lista is.

(Fotó: Joe Prior/Visionhaus via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Fordulat Liverpoolban, Hollandiából érkezhet Klopp utódja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés