Luka Modric kicsit odaszúrt Cristiano Ronaldónak és Lionel Messinek.

Modric megnyerte az Aranylabdát, vagyis olyat tett, amire 2008 óta egészen mostanáig más focista nem volt képes Messin és Ronaldón kívül – az elmúlt 10 évben mindkét zseni ötször-ötször kapta meg a focivilág legnagyobb egyéni elismerését, ám most hogy lecsúsztak róla, már el sem mentek a díjátadóra.

A horvátok első aranylabdása nem érti ezt a hiúsági bojkottot Ronaldo és Messi részéről, de szerinte így legalább kiderült, hogy számukra ezek az elismerések és trófeák csak akkor érnek valamit, ha ők nyerik, viszont

„ez egyáltalán nem tisztességes viselkedés a játékostársakkal a labdarúgás egészével, a szurkolókkal és az elmúlt 10 évben rájuk szavazókkal szemben”.

Modric ennek ellenére természetesen elismeri a két klasszis képességeit, de felhívja a figyelmet arra, hogy ezt a díjat az adott szezonban nyújtott teljesítmény* alapján ítélik oda, máskülönben mindig CR vagy Messi kaphatná meg.

*Modric BL-t nyert és vb-döntőt játszott a horvát válogatottal, őt lett a vébé legjobbja és az UEFA és a FIFA Év játékosa díjat is megkapta.

20 gyönyörű villanás az aranylabdás Luka Modrictól

Luka Modric 2018 aranylabdása, ezért mutatunk egy nagyon jól összerakott videót a horvát irányító zsenialitásáról. Nincs zene benne, érdemes a közönség reakcióját hallgatni.

(Forrás / fotó: Eurosport / Luka Modrić)

És ezt olvastad már?
A világ egyik legjobb bokszolója megfenyegette Lionel Messit, mert szerinte tiszteletlen volt az argentin