A horvátok aranylabdásának nincs problémája a Nemzetek Ligájával, a menetrenddel annál inkább.

A Nemzetek Ligája létjogosultságáról megoszlanak a vélemények, főleg a játékosok között. Kevin De Bruyne például azt mondta, hogy az egész sorozatot értelmetlennek és feleslegesnek tartja egy hosszú szezon után. Főleg a topnemzetek számára nyűg a Nemzetek Ligája, de ott van a másik oldal is, például a magyar válogatott esete, amely a sorozatnak köszönhetően játszik Európa legjobb csapatai közül hárommal.

Tegnap este a horvát válogatott Luka Modric tizenegyesével legyőzte a világbajnok és címvédő, ugyanakkor a Nemzetek Ligája mostani kiírásában még nyeretlen franciákat.

A csoportot négy forduló után Dánia vezeti kilenc ponttal, a horvátoknak hét, az osztrákoknak négy, a franciáknak két pontja van.

A meccs után Luka Modric nyilatkozott, neki nincs gondja a Nemzetek Ligájával, a lebonyolítással, a menetrenddel annál inkább:

„Minden meccs fontos a válogatottban, mindegy hogy barátságos meccs vagy Nemzetek Ligája. A menetrend azonban embertelen. Négy meccset belezsúfolni tíz napba... De ha a válogatott mezt viseled, akkor a maximumot kell nyújtanod”

mondta Modric.

Marco Rossi is hasonló véleményen van:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Manchester United megszerezte Casemirót