Az angolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tartott.

„Ez lesz a negyedik tétmérkőzésünk tíz napon belül, és ilyesmi soha korábban nem fordult még elő velünk. Nagy a terhelés, de az elmúlt két napban kipihenték magukat a játékosaink és volt lehetőségük regenerálódni” – nyilatkozta az olasz szakember a találkozónak otthont adó wolverhamptoni Molineux Stadionban tartott hétfő esti sajtótájékoztatóján.

„Amikor egy futballista válogatott mezben kifut a pályára, akkor el kell tűnnie minden problémának, fájdalomnak”

– tette hozzá.

Rossi úgy fogalmazott, Anglia várhatóan nem változtat jelentős mértékben a saját játékán, miután nemcsak Budapesten, hanem az elmúlt egy hétben a németek és az olaszok ellen is „megmutatta valódi erejét”.

„Ez a világ egyik legerősebb válogatottja, ráadásul van lehetőségük rotálni az egyes posztokon annyit, amennyit mi nem tudunk, mert nem ugyanolyan minőséget képviselnek az azonos posztokra behívott játékosaink” – jelentette ki a kapitány, aki angol újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, a szigetországban született és nevelkedett Styles Callum számára különleges mérkőzés lesz a keddi, mert a magyar válogatott tagjaként lesz jelen az angolok elleni, angliai összecsapáson.

A kezdőcsapat összeállítását firtató kérdésre válaszolva Rossi hangsúlyozta, mindig minden döntésének megvan az oka és a háttere, minden egyes játékosával jó a kapcsolata, de soha nem az alapján állítja össze az együttest, hogy ő személy szerint kit kedvel, és kit nem.

„Elfogadom, hogy sokan nem szakértők, és nem értik, hogy például Szalai Ádám miért kap lehetőséget mindig a kezdőben. Annyit mondhatok, hogy a legutóbbi mérkőzésünkön kiválóan végrehajtotta a feladatait és egy statisztikai adat: többet futott, mint a középpályásaink. Mindemellett ő csapatkapitányként is nagyon fontos a számunkra.”

Az Anglia–Magyarország összecsapás 20.45 órakor kezdődik kedden.

(Fotó, forrás: MTI)

És ezt olvastad már?
Olyan gólt csavartak az angol Ligakupában, hogy alig hiszünk a szemünknek