Még épülnek, vagy frissen siklanak a vízen. Összeszedtünk öt szemet gyönyörködtető modellt, mert szeretjük a szépet.

23 csomós végsebességgel száguld a Monaco Wolf, a holland Heesen legújabb vízi játékszere. A csodát a legújabb MTU motorok tolják a hullámokon, 12 vendég fér el a fedélzetén, és hat külön helyiség van benne. Az Omega Architect színeiben versenyző Frank Laupman tervezte a külsőt, míg Franceso Paszkowski az enteriőrt. Az első eresztés május hónapban került le a futószalagról.

Az olasz Tankoa cég legújabb hajója a Tankoa S693, amely még nincs készen, az első modellek építés alatt állnak, a legelső darabot egy kelet-európai ügyfél vette meg (azért nem bízunk benne, hogy látjuk majd a Balatonon). Végsebessége 16 csomó, és egy tankkal ötezer tengeri mérföldet tud lenyomni. A belső teret, amely a modern zen szellemében készült, szintén Francesco Paszkowski nyomta le, éppen úgy, mint az előző versenyzőnél.

Lengyelek rukkoltak elő ezzel a vaddisznó külsejű modellel, amit teljesen a vevője igényei szerint alakítottak ki. Az ügyfélnek nem kellett a szeparált irányítókabin, helyette egy nyitott szalont és egy lounge-ot kért. Megkapta. A tölgyfa belső borítású 60 Sunreef Power Catamaranban nyolc felnőtt és két gyerek fér el.

A török formatervezés is megmutatja a legjobb oldalát ezzel a 70 HT Numarine-nel. Tervezőik szerint ez egy radikálisan modern dizájnú darab, ugyanis a nagy elülső szélvédőben nincsenek osztások, az oldalsó szalon ablakai is hatalmasak, ennek köszönhetően pedig rengeteg a fény a belső térben. Négy kabin található benne, a végsebessége durva 34 csomó, amit két bivalyerős MAN 1200 motor biztosít.

És végül egy új-zélandi remekmű, amit jelenleg is építenek, és csak 2016-ban fognak befejezni. Hull 1016 munkanév alatt fut a McMullen & Wing 50 méter hosszú monstre gépe, ami a cég egy korábbi sikerén, a 2010-ben debütált 45 méteres Big Fish-en alapul. Egy napozódekk, egy orrdekk, egy mini kert és jacuzzi lesz a fedélzeten, mind a tulajdonos kérésére. Tizenkét vendég fér el a hajóban, amelynek építését figyelemmel követheted a cég honlapján.

Próbáld ki!

Ha már profi hajóskapitány vagy és a meseszép jachtokat látva kedvet kaptál az Adriához, akkor a Navigare Yachting Club oldalán tájékozódhatsz a bérlési paraméterekről. Ötvenméteres McMullenjük nincs ugyan, de van például Bavariájuk, ami szintén fogalom tengerjárók között. Ha pedig még nem vagy gyakorlott hajóskapitány, akkor náluk az alapokat is elsajátíthatod: akár már egy nap alatt letehetsz olyan hajóvezetői vizsgát, amivel aztán elkezdheted a karriered, mint öreg tengeri medve. Hajrá!

Van még egy nagy halom érdekes vitorláscikkünk, szerintünk szemezgess közöttük!

És ezt olvastad már?
Amikor megérint a prémium autózás érzése – A Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában
További cikkeink a témában