Mourad Laachraoui Európa-bajnokságot nyert tekvandóban, és riói olimpián is ott lesz a belga sportoló. Akinek a bátyja a brüsszeli reptéren robbantott.

Az egyik Laachraoui fivér, Najim tizennégy ártatlan embert gyilkolt meg a brüsszeli Zaventem reptéren, amikor felrobbantotta magát, a másik testvér, Mourad pedig két hónappal később Európa legjobbja lesz tekvandóban.

Két sors, két út, egy család.

A sportoló öcs az 54 kilósok között nyert Eb-t, a döntőben a spanyol Jesús Tortosa ellen nyert a svájci Montreux-ben rendezett kontinenstornán. Laachraoui ezzel kijutott a riói olimpiára is.

Team Belgium on Twitter

Mouradot természetesen már akkor megszólaltatták bátyja miatt, amikor a tragédia történt, és a sajtótájékoztatón nem győzött sajnálkozni testvére tette miatt.

"A családunk ugyanezeket a kérdéseket tette fel magának szüntelenül. Ő régen egy kedves, intelligens srác volt. Nem tudom elhinni..."

Azt mondta, a családja 2013 óta semmit sem tudott Najimról. Azóta aztán kiderült, hogy a fivére az Iszlám Államhoz csatlakozott, ezért szakította meg a kapcsolatot a családjával.

Nem próbálom őt megérteni. Próbálok továbblépni, tiszta lapot nyitni.

A döbbenetes brüsszeli terrortámadásokban összesen 32 ártatlan halt meg, de a belga hatóságok szerint Najim Laachraouinak köze volt a tavaly novemberi párizsi terrortámadásokhoz is, melyeknek 130 halálos áldozata volt.

Eközben Mourad az Eb-re készült.

Van választás, közel sem determinált a sorsunk. Elhatározás, akarat. Mourad élete tanulságos.

(via Washington Post; fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Ha szándékosan kellett volna kihagyni ezeket a helyzeteket, nem biztos, hogy sikerül