Lehet, hogy nem tud kiállni az elődöntőre a 22-szeres Grand Slam-bajnok.

Rafael Nadal 2022-ben még nem veszített meccset Grand Slam-tornán, és Wimbledonban is ott van már a legjobb négy között, de elképzelhető, hogy egy sérülés miatt le kell mondania annak a lehetőségéről, hogy egy éven belül mind a négy Grand Slamet megnyerje.

Nadal a wimbledoni negyeddöntőben az amerikai Taylor Fritz ellen játszott egy 4 óra és 20 perces meccset. A spanyol kétszer volt szetthátrányban, mindkétszer kiegyenlített, a döntőszettet pedig a lehető legszorosabb módon, tiebreakben nyerte meg 7:6-ra.

Nadal nyolcadik alkalommal jutott a legjobb négybe Wimbledonban, ellenfele az élete első Grand Slam elődöntőjére készülő ausztrál Nick Kyrgios lesz. Vagyis jelen állás szerint csak lehet, mert nem biztos, hogy a spanyol kiáll az elődöntőre. Nadalt a negyeddöntő alatt többször ápolni kellett, hasfalsérülést szenvedett. A páholyban ülő felesége és apja többször jelezte, adja fel a meccset. Nem tette meg, és végül óriási csatában nyert.

„Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, most orvosi vizsgálatok várnak rám, és jelenleg nem tudok válaszolni arra, hogy ott leszek-e az elődöntőben. Ha igent mondanék, aztán mégsem úgy történne, akkor hazug lennék”

– mondta Nadal a meccs után. Akinek péntekig kellene olyan állapotba kerülnie, hogy alkalmas legyen a játékra.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, milyen sportágat űznek a brazil kettőben