Julian Nagelsmann az Eb-sorsolás után úgy fogalmazott, nem került halálcsoportba Németország, a magyar válogatottról azt mondta, érdekes futballt játszik Marco Rossi csapata.

December 2-án Hamburgban kisorsolták a 2024-es futball-Eb csoportkörét. A magyar válogatott az A-csoportban a házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal fog találkozni.

Magyarország június 15-én Svájc ellen kezdi meg az Eb-t, négy nappal később a házigazdával játszik, 23-án pedig Skócia ellen zárja a csoportkört.

A házigazda németekkel került egy csoportba a magyar válogatott

Kisorsolták a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörét.

A sorsolás után a németek szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann úgy fogalmazott, hogy érdekes csoportba került Németország, de értelemszerűen nem a halálcsoportba:

„Érdekes csoport ez. Szép kezdés lesz Skócia ellen, de a többi meccsen is izgalmas párharcokra számítunk. Nem halálcsoport, de egy nagyon jó négyes. Edzettem néhány magyart, tudom, mire képesek. Magyarország érdekes focit játszik, Svájc ellen pedig egy kis derbit fogunk játszani”

nyilatkozta a német szövetségi kapitány. Aki korábban az RB Leipzig vezetőedzője volt, ahol Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal is dolgozott együtt.

Marco Rossi gondolatai a sorsolást követően:

Az MLSZ-elnök szerint cél továbbjutni a csoportból, a szövetségi kapitány szerint álom

Csányi Sándor szerint cél továbbjutni az Európa-bajnokságon a csoporkörből, Marco Rossi szerint két lábbal a földön kell maradni. Összeszedtük a fontosabb nyilatkozatokat a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását követően.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Leesett az állunk Haaland kihagyott helyzetétől

A spanyol játékvezetők perverziója belefújni egy játékrész végi gólba?

További cikkeink a témában