Csányi Sándor szerint cél továbbjutni az Európa-bajnokságon a csoporkörből, Marco Rossi szerint két lábbal a földön kell maradni. Összeszedtük a fontosabb nyilatkozatokat a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását követően.

A 2024-es futball-Eb-n a magyar válogatott az A-csoportban a házigazda Németországgal, Skóciával és Svájccal fog játszani. Magyarország június 15-én Svájc ellen kezdi meg az Eb-t, négy nappal később a házigazdával játszik, 23-án pedig Skócia ellen zárja a csoportkört.

A házigazda németekkel került egy csoportba a magyar válogatott

Kisorsolták a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörét.

Nem került a halálcsoportba a magyar csapat, de könnyűnek sem lehet nevezni a négyest. Összeszedtük, hogyan reagált a sorsolásra az MLSZ elnöke, a szövetségi kapitány és a válogatott néhány tagja.

„Az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyenes ágon kijutottunk, nem kényszerültünk pótselejtezőre. A sorsolás olyan volt, mint minden sorsolás: lehetett volna jobb is és rosszabb is, bízom benne, hogy a szakemberek a szövetségi kapitány vezetésével meg fogják tudni oldani, hogy továbbjussunk a csoportból. (...) A selejtezők előtt azt mondtam, hogy a kijutás alapkövetelmény. 

Most a minimális cél az, hogy továbbjussunk a csoportból, aztán meglátjuk a továbbiakat

– nyilatkozta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint viszont nem cél a továbbjutás:

„Az álmunk a továbbjutás, de ez egy álom. Nem mondhatjuk, hogy ez a célunk, két lábbal a földön kell maradnunk.

Tudjuk, kik vagyunk, és azt is, milyen sokat kell fejlődnünk még. De azt kijelenthetjük, hogy senki se mehet ellenünk biztosra. Ez önmagában egy remek eredmény, de nem helyezhetünk túl nagy nyomást a játékosainkra. (...) Ha nem tévedek, a B-, a C- és a D-csoport papíron nehezebb, mint a miénk. Persze a házigazda Németország ellen nagyon nehéz lesz játszani, fantasztikus játékosaik, edzőjük van, nagyszerű környezetben léphetnek majd pályára”

– nyilatkozta a válogatott szövetségi kapitánya.

Dibusz Dénes a magyar csapat kapusa úgy fogalmazott, egyáltalán nem elégedetlen a sorsolással:

„Nem menne csodaszámba, ha ebből a csoportból sikerülne kivívni a továbbjutást, egyáltalán nem vagyok elégedetlen.”

A németek elleni meccsről a következőt nyilatkozta:

„Onnan folytathatjuk azt a találkozót és lerendezhetjük a dolgokat, de persze az egy más csapat volt, a miénk is, ez pedig egy más torna lesz, meglátjuk, mire megyünk egymással. Az biztos, hogy rendező országként nagy nyomás alatt lesznek”

– utalt arra, hogy az előző Európa-bajnokságon is találkozott a két válogatott.

Nagy Ádám szerint közepes csoportba került Magyarország:

„Vannak erős és kevésbé erős csoportok és halálcsoport is van, mi egy közepes csoportba kerültünk. Örülök, hogy a németekkel vagyunk együtt, és nem azért, mert a pillanatnyi forma alapján az első kalapból ők számítanak most a leggyengébbnek, hanem amiatt, hogy revánsot vehetünk. Az első mérkőzésen Svájccal találkozunk, örülök ennek, mert jó mérkőzés lesz, fel tudunk belőlük jól készülni. A skótokat nagyjából ismerhetjük, tudjuk, hogy milyen labdarúgást csinálnak, milyen játékerőt képviselnek. Én három nagyon jó mérkőzést várok és szerintem, ha mi is elhisszük magunkról, akkor abszolút van keresnivalónk, és akár a csoportelsőségért is mehetünk.”

Bolla Bendegúz a svájci Servette légiósa úgy fogalmazott, erős csoportba került a magyar válogatott, de a cél a továbbjutás:

„Összességében szerintem nem rossz csoport, bár alakulhatott volna jobban is a helyzetünk. Erős csoport, de mindenképpen szeretnénk továbbjutni.”

Hányadik helyen végez a magyar válogatott a csoportjában?

Ez is érdekelhet:

Hogyan vehetsz jegyet a válogatott Eb-meccseire? Összeszedtük a legfontosabb infókat

December 2-án, szombaton sorsolják ki, melyik csoportba kerül a magyar válogatott a 2024-es foci-Eb-n. Jegyhez ezúttal is sorsolás útján lehet majd hozzájutni. Összeszedtük a legfontosabb információkat.

(A nyilatkozatok forrása az M4 Sport; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Leesett az állunk Haaland kihagyott helyzetétől

A spanyol játékvezetők perverziója belefújni egy játékrész végi gólba?

További cikkeink a témában