Mino Raiola nyilatkozott a Sport1-nek Erling Haaland jövőjéről.

A pizzaárusból lett menedzserről tudjuk, hogy minden lépése meg van komponálva, vagyis minden megszólalás egyfajta üzenetnek fogható fel. Illetve az árak felverése is a célja a futballvilág egyik legbefolyásosabb alakjává váló pofátlan köpcösnek.

Hogyan lett egy pizzaárusból a futballvilág egyik legbefolyásosabb figurája?

Ibrahimovic, Haaland és Pogba ügynöke, aki a mindennapokban úgy néz ki, mint egy gengszterfilm egyik szereplője. Ő Mino Raiola.

Persze Erling Haaland esetében túlságosan már nem kell feljebb srófolni az árat, a norvég elintézi a pályán:

72 meccsen 74 gólja van a Dortmundban, és még csak 21 éves.

Elvileg van egy kivásárlási záradék a szerződésében, amely szerint 2022-ben 75 millió euróért elvihető Dortmundból, de hivatalosan ezt senki se erősítette meg.

„Bármi is van egy szerződésben, az a szerződésben van. Ez köztem és a játékos között marad! Csak két fél van, aki mondhat valamit a külvilágnak: a klub és a játékos. Soha nem beszélek részletekről!” – mondta erről Raiola.

Ennek ellenére majdnem biztos, hogy eligazol a nyáron és feljebb lép, de ha mégsem, akkor is maximum egy évet marad még. Ha van is bármilyen záradék, a menedzser szerint nem számít.

„Mi és a Dortmund pontosan tudjuk, hogy minek kell történnie. Ezt nagyon világosan felépítettük. Szerződés ide vagy oda, mindig nagyon nyitott a kommunikáció, őszintén beszélünk egymással. Ez sokkal fontosabb, mint ami a papíron van.”

Na de hova tovább? Raiola egészen konkrétan körül határolta a lehetőségéket, a Premier League-ből például csak egyetlen csapatot jelölt meg:

 „Megteheti és meg is fogja tenni a következő lépést. Bayern München, Real Madrid, Barcelona és Manchester City – ezek azok a nagy klubok, ahová mehet. A City ötször nyert bajnokságot, jelentősen többet, mint a United. Amikor a Dortmundhoz szerződtünk, tudtuk, hogy ez lesz a következő lépcső!”

A City és a United bajnoki összehasonlítása azért pontosítást igényelt volna Raiolától, mert ha a Premier League-re gondolt, abból az MU tizenhármat nyert, szemben a City ötjével. Összesen húsz bajnoki címe van a Unitednak, ez a legtöbb Angliában – így alighanem az elmúlt évtizedre gondolt, amikor is a City ledominálta a vörös ördögöket, ekkor nyerte mind az öt PL-címet.

Ami a reálitást illeti. A Barcelona jelenleg egyáltalán nem versenyképes sem szakmailag, sem anyagilag, két dolog szólhat csak mellettük: Laporta jó viszonya Raiolával és a klub neve. A Bayern kemény húzás lenne, elvégre elég sok dortmundi járta már be ezt sötét utat, elég csak annyit mondani, hogy Robert Lewandowski (mondjuk a helyére pont mehetne).

A mi tippünk az, hogy a City és a Real a legesélyesebb, és mi jelen állás szerint a Madridra fogadnánk.

Egy 300 milliós csomagért szerezhető meg a norvég gólgép

De azért nem kizárólag a pénz dönt majd.

Mutatjuk a számokat, amik miatt esélytelen, hogy Haaland Dortmundban maradjon

Óriási szakadék tátong az igények és a lehetőségek között.

(Fotó: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés