Nem volt egy szinten a két csapat, a hatalmas Fradi-fölény sokkal több gólt is hozhatott volna.

A Qarabag elleni bukás utána az Európa-ligába bukott vissza a Fradi, ott pedig a playoffkör első fordulójába, ahol az ír bajnok Shamrock Rovers várt rá. Csercseszov mester még mindig keresi a csapatát, alaposan fel is forgatta a kezdőjét. Bekerült Wingo és Pászka a védelem két szélére, középen Botka játszott Knoester mellett, előttük pedig Besic kapott szerepet. A Fehérvár ellen gólt szerző Auzqui most esélyt kapott.

Élt is vele, akárcsak a Mol elleni bajnokin, most is megszerezte a vezetőgólt Carlos Auzqui. Majd következett a szokásos Adama-show: a BL-selejtezőben hat meccsen négy gólt szerzett Traoré, most a Shamrock ellen már az első meccsen kettőt.

Ryan Mmaee hosszú sérülés után volt is ismét kezdő, de látszik, hogy még messze van a csúcsforma: minimum négy ajtó-ablak helyzetet hagyott ki, hol a kapufát találta el, hol a kapus védett. De Tokmac is hagyott ki ziccert, ha közte nyolc a vége, az is reális lett volna. Azonban négy lett, a negyedik gól viszont egészen parádésra sikerült, Mercier szögletét kapásból rúgta be Civic.

Ahogy mondani szokás, a visszavágó formalitás lesz, a Fradi továbbjutott, alighanem majd kettős győzelemmel jut be a csoportkörbe a magyar bajnok.

Európa-liga, playoffkör, 1. mérkőzés

  • Ferencváros–Shamrock Rovers 4–0
  • Gólszerző: Auzqui (13.), A. Traoré (34., 48.), Civic (90+3.)

Visszavágó: augusztus 25., 21.00

Csercseszov: Elméletben készen álltunk mindenre, gyakorlatban nem

Csercseszov szerint neki nem az a feladata, hogy kritizálja a játékosait, hanem hogy megfelelően felkészítse őket.

(Fotó: MTI)

És ezt olvastad már?
Végül nem 80, hanem 100 milliót bukik Griezmannon a Barcelona