Ivan Rakiticet már tavaly is el akarta passzolni a Barcelona, idén pedig szinte biztosan távozik. De a horvát önérzetes, elege van abból, hogy tárgyként kezelik.

A Barcelona szeretne frissíteni az egész keretén, már azt is tudni, milyen posztokra kiket igazolna:

érkezne egy középhátvéd (Upamecano, Laporte, Luiz Felipe vagy Diego Carlos), egy fizikális középpályás (Ndombélé vagy Fabián Ruiz) és egy középcsatár (Lautaro Martínez). És Neymar.

Ivan Rakiticet a középpálya fiatalítása érinti, a horvát vb-ezüstérmesnek aligha lesz maradása Barcelonában, ő és Vidal már a piacon van, de Aleñát és Rafinhát is árulja a katalán klub. Ő azonban nem megy akárhova.

„Ne kezeljenek úgy, mint egy zsák krumplit, nem lehet csak úgy adni-venni. Bármiről tárgyalhatunk, de a jövőmről én határozok. Ott akarok futballozni, ahol szeretnek, értékelik a játékomat, ahol hasznosnak érzem magam, és ahol a családom is jól érzi magát. Ha ez itt lesz Barcelonában, örülök neki, de ha nem, akkor én döntöm el, hova megyek”

– mondta Rakitic a Mundo Deportivó-nak adott interjújában.

Goal on Twitter

Rakitic is sick of the speculation over his Barcelona future 😤

Azt is elmesélte, hogy furcsa volt számára az idény első fele, amikor egyáltalán nem játszott, szinte még perceket sem. De most már ezzel nem foglalkozik, az a szándéka, hogy kitölti a szerződését. Persze a lap nem hagyta annyiban, megkérdezték, nem lehet-e, hogy megbüntették azért, mert nem volt hajlandó távozni sem a PSG-be (a Neymarért küldött csomagba akarták berakni), sem a Juventusba.

„Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Én szeretem az egyenes beszédet. Ha azt akarták volna, hogy igazoljak bárhová, a lényeg, hogy ne maradjak itt, akkor nagyra értékeltem volna, ha a szemembe mondják úgy, ahogyan mi most itt beszélgetünk. A megelőző öt évben bizonyítottam, hogy mindig lehet rám számítani. Sok szívességet tettem itt játékostársaknak és edzőknek is, mindig igyekeztem partnernek mutatkozni. Szóval, ha a kérdésükben foglalt ok miatt kerültem volna ki a csapatból, akkor az még jobban fájna.”

Rakiticnek azért is fontos, hogy ne adják el bárhova a tudta nélkül, mert számtalanszor hangsúlyozta, remekül érzi magát Barcelonában, illetve Spanyolországban, akárcsak a családja. Ezért, ha mindenképp mennie kell, akkor szeretne visszatérni Sevillába, ahonnan érkezett. Nem mellesleg ezért is került a fenti, szűkített listára Diego Carlos, a brazil a Sevilla védője és egy csereügylet könnyen összejöhet a két klub között.

(Fotó: Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Haaland jó arc volt, beállt labdázgatni a marbellai strandolókhoz
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő