Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Erről írt most a spanyol Marca.

Neymar átigazolási ügye egész nyáron lázban tartotta untatta a sportsajtót, végül azonban a brazil maradt a PSG-nél. Egyöntetű hírek szerint azonban mindent megtett azért, hogy ismét a Barcelona futballistája legyen. De nem a Marca szerint.

A madridi lap most arról ír, hogy Neymar valóban vissza akart térni a La Ligába, de nem a Barcelonához, hanem a Real Madridhoz.

A forrás szerint Neymar Ramosszal, Modriccsal, Casemiróval és Marcelóval is folyamatosan tartotta a kapcsolatot, és azt bizonygatta, hogy valóban a Real Madrid futballistája akar lenni. Közben Leonardo, a PSG sportigazgatója több alkalommal találkozott a Real képviselőivel.

Miért nem jött össze az üzlet?

A Marca szerint egyszerűen nem volt elég pénze a Realnak. Florentino Pérez több mint 300 millió eurót költött nyáron, Neymar leigazolására pedig legalább még 200 millióra lett volna szüksége. Az üzlet létrejöttére akkor lett volna reális esély, ha a Real el tudta volna adni Gareth Bale-t és James Rodríguezt – egyiket sem sikerült. Ezek után augusztus 20-án a spanyolok közölték a PSG-vel, hogy nem lesz üzlet, és – állítólag – Neymar ezután döntött úgy, hogy akkor visszamenne Barcelonába.

Nyilván azt nem tudjuk megállapítani, hogy mennyi a valóságalapja a Marca cikkének, valamennyi biztosan van, sőt, az is elképzelhető, hogy valóban ez történt. Neymarról már korábban is lehetett hallani, hogy szívesen játszana a Real Madridban, és nyáron nagyon úgy tűnt, hogy számára nem az a legfontosabb, hogy hova igazol, hanem az, hogy ne maradjon Párizsban.

Szerinted igaz a Marca sztorija?

Neymar egyébként ismét lesérült a válogatottban:

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.