Elhalványult, frusztrált, eltűnt – ilyen, és ehhez hasonló jelzőkkel illették a magyar középpályást. Nem gondoljuk, hogy túl kellene ezt lihegni.

A bajnokságban is fontos meccset elbukó, így komoly lépéshátrányba kerülő Liverpool ugyan 1–0-ra nyert Bergamóban az Atalanta ellen az Európa-liga-negyeddöntő visszavágóján, de 3–1-es összesítéssel így is kiesett.

Szoboszlai kezdő volt, Klopp a 66 percben cserélte le. A Whoscored és a Sofascore adatai szerint ez idő alatt 85%-os pontossággal passzolt, volt egy jó csele, két szerelése, nyolcból öt párharcot megnyert, hétszer pedig labdát vesztett.

Az angol lapok véleménye felemás a magyar válogatott teljesítményéről. A Csakfoci szedte össze az értékeléseket:

This Is Anfield – 5-ös osztályzat

Időnként hatásosnak tűnik, amikor a szabad térben mozog, de a végkifejletek és a döntései nem voltak túl jók az utóbbi időben.

Olykor szépen kombinált a jobb szélen, de messze elmarad a szezon eleji legjobbjától. A szezon utolsó harmadában többre lenne szükségünk tőle, de őszintén szólva eddig ezt nem látjuk tőle.

Goal – 5

Volt egy ígéretes korai kapura lövése, de a passzai lazák voltak, és az első félidő egy pontján komolyan bajba sodorta csapatát. A második félidő közepén nem meglepő módon lecserélték. Tényleg elhalványult a szezon ilyen erős első fele után.

Liverpool Echo – 5

Az első félidőben egy lövést adott le Musso kapujára, de egyébként frusztrált volt, mert az ígéretes területeken súlytalanul osztogatott. A szünet után eltűnt, lecserélték.

Liverpool.com – 6

Az utóbbi időkhöz képest a legélesebben nézett ki a Liverpool mezében.

A magyar még többet is tud nyújtani a vörösöknek, de ez egy lépés volt a jó irányba. Úgy tűnt, örül, hogy Alexander-Arnold ismét mögötte van, de a szünet után nagyon elhalványult.

90min – 5

Nem hozta a kívánt hatást, tekintve, hogy a Liverpool üldözte az eredményt és többre lett volna szüksége.

Daily Mail – 5

Az elmúlt hetekben csak küszködött, és az utolsó passzai itt sem voltak megfelelőek.

Give Me Sport – 7

Ez egy erős teljesítmény volt Szoboszlaitól, aki az utóbbi időben kissé visszaesett. Előrefelé nagyon keveset nyújtott, de védekezésben remek munkát végzett, és néhány létfontosságú szereléssel több Atalanta-indulást is megakadályozott.

ESPN – 6

Szoboszlai néhány ígéretes futással teret teremtett, hogy megzavarja az Atalanta emberfogásos taktikáját, és mindig úgy tűnt, hogy előre akar játszani, bár időnként lehetett volna kicsit pontosabb.

Anfield Watch – 6

Egy hanyag passz nem sokkal azután, hogy a vörösök megszerezték a vezetést, ez pedig majdnem bajba sodorta csapatát, de végül a les megmentette. Gyakran talált magának sok helyet a jobb oldalon, de nem sok minden jött össze abból, amit megpróbált.

Football Insider – 5

Gyenge teljesítmény a középpályástól, aki az utóbbi időben aggasztó formát mutat. A 23 éves játékos hét fellépés óta gól és assziszt nélkül áll. Az őszi káprázatos teljesítményei már csak távoli emléknek tűnnek.

Szoboszlai egy új országban, új környezetben, a világ legerősebb bajnokságában magasra tette a lécet, és ez jó. Bizonyította, hogy bőven megállja a helyét. Törvényszerű a hullámvölgy, ami egyébként az egész Liverpoolt elérte most. Elég csak Szalahot említeni, akit többször cserélt le Klopp egy hét alatt, mint az elmúlt években összesen.

Szoboszlai: A szezon elején csúcsformában voltam? Nem, tudok még annál is jobban játszani!

Szoboszlai Dominik túl van korábbi sérülésén, nincsenek fájdalmai, és azért dolgozik, hogy mielőbb csúcsformába kerüljön.

Az M4 Sport egy igazán kínos interjút készített Szoboszlaival az El-meccs után

Rettenetes kínos kérdésekkel szomorította el Szoboszlait az M4 Sport. Ennyit mondunk: szekunder szégyen.

(Fotó: Luca Rossini/PA Images via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában