Az utolsó negyedben nagyot küzdött a magyar vízilabda-válogatott, de nem tudta ledolgozni a hátrányát a spanyolok ellen. Az oroszok jönnek a bronzmeccsen.

A csoportkörben komoly bravúrt bemutatva a magyar válogatott legyőzte a legnagyobb favorit Egyesült Államokat, majd az utolsó meccsen kikapott Kínától. A nyolc között a hollandok jöttek, egy szoros meccsen, de magabiztosan jutott tovább Bíró Attila.

Története legjobb olimpiai eredményéért, vagyis a döntőért a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok spanyolokkal játszott a magyar válogatott. Sajnos nem indult a legjobban az elődöntő, az első nyolc támadásból nem sikerült gólt szerezni, a spanyolok viszont két alkalommal betaláltak az első negyedben. Aztán a második elején még egyszer, a negyed felénél jött az első magyar gól, Szilágyi volt gólszerző. Megtört a jég, de a spanyolok előnye tovább nőtt, félidőben 5–2-re vezettek.

A harmadik negyed rögtön magyar emberelőnygóllal indult, volt több lehetőség is feljönni mínusz egyre, helyette a spanyolok elhúztak hárommal, majd a negyed végén néggyel.

Egy Keszthelyi-góllal indult az utolsó negyed, majd jött Vályi Vanda gólja, feljöhetett volna egy gólra a magyar csapat, de a következő támadásban Vályi kapufát dobott. Másfél perccel a vége előtt két góllal vezettek a spanyolok, újabb magyar lehetőség következett, de Gurisatti Gréta is kapufát dobott. Spanyolország jutott a döntőbe, Magyarország a bronzmeccsen az oroszokkal játszik.

Női vízilabda, elődöntő

Spanyolország–Magyarország 8–6

Ma történt az olimpián:

(Fotó: MTI)

És ezt olvastad már?
Ronaldo közölte az MU-val, hogy nem akar a klubnál maradni