Justin Gaethje és Michael Chandler UFC 268-as meccsére sokan úgy tekintettek, hogy az év MMA-bunyója lesz. Jó esély van rá, hogy valóban az lett.

A UFC könnyűsúlyú ranglistájának második helyezettje, a korábbi ideiglenes bajnok Justin Gaethje azzal a Michael Chandlerrel bunyózott, aki legutóbb a világbajnoki címért harcolt, de a brazil Charles Oliveirától kikapott.

Gaethje talán az egész UFC legnagyobb közönségkedvence, nincs unalmas meccse, kiütlek vagy kiütsz filozófiával megy a ketrecbe. Hasonló stílusa van a korábbi Bellator-világbajnok Chandlernek is, így valóságos tűzijátéknak ígérkezett a meccsük. És nem csak ígérkezett, az is lett. Karrierhosszúság és egészségügyi szempontból nem túl okos taktikával lépett ketrecbe egyik bunyós sem, de a küzdősportok kedvelői egy olyan élményt kaptak, amire évekig emlékezni fognak. Gyakorlatilag akciófilmbe illő jelenetek jellemezték az egész meccset, a védekezésre egyikük sem koncentrált, csak mentek előre. Kiütés csak azért nem lett, mert mindketten nagyon jól bírják az ütéseket, Chandler volt a padlón is, de Gaethje ezúttal nem tudta kiütni aktuális ellenfelét. Egyhangú pontozással nyert.

Ilyen jelenetek voltak a meccsen:

Gaethje mérlege a mostani győzelmével 23 győzelem és három vereség, 20 alkalommal nyert idő előtt. Michael Chandler pályafutása hetedik vereségét szenvedte el.

A UFC 268 főmeccsén:

És ezt olvastad már?
Mbappé heti egymillió fonttal az első, Szalah a negyedik helyre jött fel