Hiába kapott ki megalázó módon hazai pályán a legnagyobb ellenféltől a Manchester United, Ole Gunnar Solskjaernak adnak még esélyt. Paul Merson meglepődött.

A korábbi angol válogatott középpályás jelenleg a Sky Sport szakértője, és ebben a minőségben döbbent meg azon, hogy egy ilyen értékelhetetlen teljesítmény után még mindig Solskjaer a Manchester United menedzsere. Az Arsenal-legenda szerint ez más topklubban jelenleg nem lehetne megcsinálni, már rég kirúgták volna – ez mondjuk a Barcelonára nem igaz, Ronald Koeman is sorra kapja az esélyeket.

Szerinte a Liverpool elleni ötgólos, egyértelműen megalázó vereség után ismét felmerült a kérdés, hogy Solskjaer alkalmas-e arra, hogy egy ekkora klubot vezessen. El kellett volna küldeni, de úgy fest, Manchesterben kezdetét veszi OGS karrierje legnagyobb újjáélesztési projektje.

„Nem szeretem, ha egy menedzsert menesztenek, de Solskjaer nagyon szerencsés ember, hogy még mindig van munkája.

Bármely más európai topcsapat elküldte volna már a vezetőedzőjét, ha öt góllal elveszít egy ilyen jellegű rangadót. Ha a Chelsea, vagy az Arsenal kapna ki 5–0-ra a Tottenhamtól, a menedzser jól tenné, ha már a meccs után felmondana.

Az MU a legutóbbi öt meccséből mindössze egyet nyert meg a Premier League-ben – ez elfogadhatatlan, Solskjaernak azonban még mindig van állása. Nem tudom, mi folyik abban a klubban.”

Mi is elemeztük a meccset, és nem lehet nem észrevenni Solskjaer alkalmatlanságát:

Tökéletes csapatmunka és kirobbanó erő vs. totális tanácstalanság – Öt pontban a Man. United–Liverpoolról

Az nem kérdés, hogy Klopp lemeccselte Solskjaert, de ennél több is kiolvasható a legnagyobb presztízsű angol rangadóból. Öt pontba szedtük a tanulságokat.

(Fotó: Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A legdrágább átigazolástól a dokumentumok miatt meghiúsult klubváltásig – Ez történt a transzferszezon utolsó napján
További cikkeink a témában