Azok után, hogy a hollandok szenzációs játékkal legyőzték a németeket, majd a franciákat is, az utolsó, sorsdöntő meccsen teljesen csődöt mondtak. Vagyis majdnem teljesen, 85 percig.

Hollandia talán fizikailag lemerülhetett, vagy fejben nem voltak frissek De Jongék, de az előző két meccs parádéja valahol az öltözőben maradt. Holott egy pont kellett volna nekik a final fourhoz.

Németország pedig ugyan már korábban kiesett, becsületből ment előre, és bizony alaposan lefocizta a teljesen indiszponált narancsmezeseket. Timo Werner már a 9. percben vezetést szerzett egy nagyszerű góllal.

Tíz perccel később pedig már kettővel mentek a németek, Leroy Sané is betalált.

Egészen a 85. percig 2–0-ra vezettek a németek, ez bizony így egy sima holland vereségnek tűnt, aminek a tévé előtt ülő franciák örülhettek, mert ezzel ők mehettek Nemzetek Ligája-elődöntőzni. Mehettek volna!

Ekkor azonban a még mindig nem jól játszó, de határozottan felpörgött hollandok találtak egy gólt. Quincy Promes fejezett be lövéssel egy passzolgatást.

Ekkor Koeman felküldte Virgil van Dijkot is, Luuk de Jonggal együtt fejelgették le a labdákat, érkeztek a beadások, hátha talál még egy gólt Hollandia. Talált, egy megcsúszott beadást Van Dijk vágott be a 90. percben.

Ez pedig azt jelentette, hogy Németországnak nem lett meg a becsületgyőzelem, amit nem viseltek jól.

Germany on Twitter

You're kidding us, right? 🤨 (90') #DieMannschaft #GERNED 2-{2}

Ellenben a hollandok jobb egymás elleni eredménnyel megelőzték a franciákat, így ők lesznek ott a négyes döntőben Portugália, Anglia és Svájc mellett.

Németország–Hollandia 2–2

(Fotó: Boris Streubel/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Gulácsi és Szoboszlai után most Szalai Attila is bekerült a hét csapatába
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!