Gary Neville a Twitteren szállt bele a Barcelonába.

A Barcelona óriásit megy az átigazolási piacon, tegnap épp a francia középhátvéd, Jules Koundé megvételét jelentette be a klub. Koundé mellett Lewandowskit és Raphinhát is megvette a Barca, Christensent és Kessiét pedig ingyen szerezte meg. Mindezt azok után, hogy a klubnak komoly anyagi gondjai voltak/vannak, de a tévés jogok 25 százalékát a következő 25 évre eladták Laportáék, így jutott pénzhez a Barcelona. Persze nem mindenki számára kielégítő ez az érv, a szurkolók és a szakemberek egy része sem érti, hogyan költekezhet ilyen mértékben a katalán csapat azt követően, hogy tavaly arra sem volt pénze, hogy megtartsa Messit.

Az egyik legkritikusabb hang Gary Neville-é. A Manchester United korábbi védője jelenleg a Sky Sportsnál dolgozik, és többször szóvá tette, nem érti, hogyan szórhatja a pénzt a Barca. Most a Twitteren fakadt ki minimálisan a korábbi futballista. A Barcának az igazolások mellett el is kell adnia játékost, játékosokat, azért hogy az új érkezőket regisztrálni tudja a spanyol ligánál. Ezért merült fel Frenkie de Jong eladása, és így került képbe Neville korábbi klubja, a Manchester United. Az MU nagyon szeretné megvenni a hollandot, De Jong azonban semmiképp sem akarja elhagyni Barcelonát. A Barca, ha már nem tudja eladni a középpályást, akkor legalább azt akarja elérni, hogy De Jong belemenjen egy jelentős fizetéscsökkentésbe. A hírek szerint a klub már így is tartozik 16 millió euróval a játékosnak, aki így nem akar belemenni az újabb bércsökkentésbe.

Ezzel kapcsolatban többször megszólalt Neville, most is ezt tette, miután egy twitterező azt írta neki, hogy csak azért érdekli De Jong helyzete, mert a Man. Uniteddel hozták szóba:

„Igazából nem érdekel, hogy aláír vagy sem a Unitedhez. Ugyanakkor rávilágít egy olyan helyzetre, ami mindig is érdekelt: hogy a munkáltatók/klubok szívatják a dolgozókat/játékosokat, és nem fizetik ki a nekik járó pénzt. A Barcelona szégyent hoz a klub nagyszerű nevére”

írta a Twitteren Neville.

De Jong jövője tehát továbbra is kérdéses. A Mundo Deportivo cikke szerint a klub akár bíróságra is viheti az ügyet, egy olyan törvénycikkelyre hivatkozva, amely kimondja, hogy a munkáltató módosíthatja a megállapodást, ha bizonyítottan fennállnak az ezt indokolt gazdasági okok. A spanyol sajtó szerint ez ugyan egy opció, de nem valószínű, hogy bekövetkezik, és De Jong helyzete még az előszezon alatt megoldódik.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az AC Milanhoz hasonlította a Fradit az ír edző