A spanyol Marca összeszedte a világ legdrágább csapatát.

Ami azért aktuális téma újra, mert a Manchester United 88 millió euróért megvette Harry Maguire-t, aki így a világ legdrágább védője lett.

A legdrágább kezdőcsapat

Kepa – 80 millió euró

A Chelsea tavaly fizetett 80 millió eurót a fiatal kapusért, akinek ugyan nem volt rossz szezonja, de összességében egyelőre még közel sem emlegethetjük a legjobb kapusok között. Viszont még fiatal, és az is nyilvánvaló, hogy a Chelsea a potenciált is megfizette tavaly nyáron.

Kyle Walker – 53 millió euró

A Manchester City 2017-ben vette meg a jobb oldali védő Walkert, aki akkor a világ legdrágább védője volt, most már csak a legdrágább jobb oldali szélső védő. Az elmúlt években biztos pontja volt Guardiola védelmének. Így két év távlatában már megállapítható, jó vétel volt.

Virgil van Dijk – 85 millió euró

A Liverpool hollandja egészen a Maguire-üzletig a világ legdrágább védője volt. 2017 végén igazolt a Poolhoz, és azóta bebizonyította, érdemes volt érte rengeteget fizetni, jelenleg a világ talán legjobb bekkje.

Harry Maguire – 88 millió euró

A világ legdrágább védője. Pont.

Lucas – 80 millió euró

A fiatal franciáért a Bayern még úgyis rengeteget fizetett, hogy Hernández sérülten váltott klubot. Az ő esetében is komoly tényező volt, hogy mindössze 23 éves, és akár több poszton is tud játszani.

Rodri – 70 millió euró

Ő is friss szerzemény, az Atléticótól most nyáron érkezett a Cityhez. Guardiola Fernandinho utódját látja benne. És tudjuk, ha Guardiola valakit nagyon akar, akkor a Man. City megnyitja a pénzcsapot.

Frenkie de Jong – 75 millió euró

A változatosság kedvéért a holland is nyáron váltott klubot, a Barcelona mélyen a zsebébe nyúlt, ami nem véletlen, már az első szezonjában ő lehet a katalánok középpályájának legfontosabb láncszeme. Nem mellesleg ő az Ajax történetének legdrágábban eladott futballistája is.

Paul Pogba – 105 millió euró

Egykoron a világ legdrágább játékosa. A lista legrégebbi tagja, 2016-ban vette meg a Juventustól a Manchester United. Összességében elmaradt attól, amiért megvette az MU, de még mindig a United legértékesebb futballistája.

Phillipe Coutinho – 145 millió euró

Neymar pótlására érkezett a Barcához, de eddig komoly melléfogás. Az előző szezonban csak árnyéka volt önmagának, a Barca elvileg eladná, még jóval áron alul is. Egyelőre azonban úgy tűnik, nincs piaca Coutinhónak.

Neymar – 222 millió euró

Továbbra is a brazil a világ legdrágább futballistája. Az elmúlt két szezonban azonban nem igazán hozta azt, amiért ennyit fizetett érte a PSG. A BL-idény legfontosabb szakaszára mindkét alkalommal lesérült, több balhéja volt, elvileg szívesen visszatérne a Barcelonához.

Kylian Mbappé – 180 millió euró

A lista legfiatalabb tagja, a PSG legnagyobb értéke és legfontosabb játékosa lehet a következő években. Na meg a világ legjobb játékosa.

A legdrágább kezdő 11; Fotó: Marca

(Fotók: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mbappé heti egymillió fonttal az első, Szalah a negyedik helyre jött fel