Tovább épül a világválogatott Győrben, most épp a legszűkebb elitbe tartozó, a világ egyik legjobb jobbátlövője, a norvég Nora Mörk igazol az ETO-hoz.

Már Győrben játszik a legjobb norvég, Heidi Löke, de ott azért akad még pár világsztár. Például Mörk, akinél nem sok gólerősebb, képzettebb átlövő van a mezőnyben. Jövő nyáron már együtt játszanak zöld-fehérben.

A norvég kézis először közleményben ismerte el, hogy hét év után elhagyja a Larvikot, aztán a Győri Audi ETO KC is bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött a 169 centis átlövővel.

A Bajnokok Ligája-győztes 24 éves játékos az elmúlt szezonban bekerült az Eb és a BL álomcsapatába is, s csak azért nem olimpiai bajnok, mert súlyos sérülése miatt lemaradt a 2012-es londoni játékokról.

"Nora jelenleg a legszűkebb világelit tagja a női kézilabdában, ezért nagy fegyverténynek tekintjük a szerződtetését" – mondta Kelecsényi Ernő, a Győr elnöke.

De Mörk is nyilatkozott:

"Hét, Larvikban töltött év után elérkezettnek láttam az időt, hogy váltsak, és valami újat próbáljak ki. Ahogy a győri klubot megismertem az utóbbi években, a munka, a célok, a közösség igazán nekem való, úgy gondolom, nagyon jól fogom ott érezni magam. Azt is elmondhatom, hogy az ETO szurkolótábora, a hazai meccsek hangulata mindig megfogott Győrben, és többször gondoltam arra, hogy ezt az érzést én is átélném egyszer."

Természetesen az ETO-ban játszó norvégokkal is megbeszélte a tervét, Heidi Löke például nagyon közel áll hozzá, és ő az egyik oka, hogy végül a Győrt választotta.

Tavaly is igazolt egy norvég balkezes lövőt az ETO, de Sulland így valószínűleg távozik a nyáron.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon