A UFC elnöke egészen idáig próbálta meggyőzni Habib Nurmagomedovot, de most már Dana White is belenyugodott abba, hogy a dagesztáni nem vállal több meccset.

A könnyűsúlyú UFC-bajnok mérlege páratlan MMA-ban, mind a 29 meccsét megnyerte, többek között Conor McGregort, Dustin Poiriert és Justin Gaethje-t is magabiztosan verte az elmúlt években. A Gaethje elleni tavaly őszi címvédése után azt mondta, visszavonul, mert édesapja halála után már nem kíván több meccset vállalni.

A UFC elnöke, Dana White azonban folyamatosan győzködte Nurmagomedovot, hogy ne vonuljon vissza, ezt bizonyítja, hogy egészen idáig nem vették el a dagesztáni vb-övét. Most viszont maga White jelentette be, hogy Nurmagomedov hivatalosan is visszavonult, és új bajnoka lesz a középsúlynak.

A megüresedett világbajnoki övét a brazil Charles Oliveira és az amerikai Michael Chandler fog meccselni.

Oliveira egy nyolcmeccses nyerőszériában van, míg Chandler korábban a Bellatornál volt világbajnok, januárban volt az első meccse a UFC-ben, az első menetben KO-val nyert.

A Chandler–Oliveira párosítás azt is jelenti, hogy valószínűleg jön a Dustin Poirier–Conor McGregor 3, annak a meccsnek a győztese pedig minden bizonnyal a vb-övért bunyózhat később.

Chandler előző meccsének összefoglalója:

Óriási KO-val debütált a UFC-ben a korábbi világbajnok

Michael Chandler a lehető legmagabiztosabban mutatkozott be a UFC-ben.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában