Túlzás nélkül drámai meccsen esett ki a pótselejtezőn az olasz válogatott, zsinórban a második világbajnokságról marad le.

Az olasz válogatott számára óriási arcon csapás volt, hogy lemaradt a 2018-as világbajnokságról. A kudarcra azonban jól reagált az olasz foci, a tavalyi Európa-bajnokságot megnyerte, de a vb-selejtezős gyenge hajrája miatt pótselejtezőre kényszerült Mancini csapata. A vb-induláshoz először Észak-Macedóniát, majd a portugál–török párharc győztesét kellett volna legyőznie az olaszoknak, de az Eb-győztes már az első meccsen elbukott.

Hazai pályán gyakorlatilag végig dominált Olaszország, több nagy ziccere is volt, de a gól nem jött. Egészen a 92. percig, és akkor sem a hazaiak találtak be, hanem óriási meglepetésre Aleksandar Trajkovski távolról megeresztett lapos lövésével megszerezték a vezetést a vendégek. És mivel már csak nagyjából két perc volt hátra a teljesen lefagyott olaszok nem tudtak egyenlíteni.

Észak-Macedónia 1–0-ra nyert, így egyetlen meccsre került a világbajnoki szerepléstől, Olaszország pedig a 2022-es vb-n sem lesz ott.

Észak-Macedónia kedden idegenben Portugáliával játszik, Ronaldóék Portóban 3–1-re verték Törökországot.

A magyar válogatott felkészülési meccset játszott:

Hajmeresztő öngóllal kapott ki a magyar válogatott Szerbiától

Videobírózgatás volt rendesen a Szerbia elleni felkészülési meccsen, magyar helyzet annál kevesebb.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Végül nem 80, hanem 100 milliót bukik Griezmannon a Barcelona