A Puma tervezői a hagyományőrzés mellett döntöttek, amikor kitalálták az olaszok Eb-mezeit. Azúrkék és fehér.

A Puma nem variálta túl Olaszország Eb-szettjét, az 1994-es és a '96-os dresszt lett ötvözve, előbbi teljesen egyszerű azúrkék volt, utóbbira pedig került egy fehér gallér is, ám ott a többi rész rémesen giccses volt. A 2012-es Európa-bajnokságra egy egyszerűbb, klasszikusabb mezt kaptak De Rossiék, az olaszkék mez natúrságát a V alakban futó, fényesebb csíkok törik meg, de még nem bántóan. A fehér gallér a trikolór színeivel kifejezetten feldobja az összképet és a fehér nadrágon végigfutó kék illeszték is jót tett a garnitúrának.

A váltómez szerintem a szebbik darab, nagy öröm, hogy néhány csapattal ellentétben - a legnagyobb melléfogók még ezután jönnek - ők maradtak a jól bevált fehérnél, ami a cseheknél is jó döntés volt. A különlegességét a mellkasra tervezett kék betét adja, azon figyel a gyártó és a szövetség logója, valamint a szám középen, ami szintén kellemes a szemnek. Az biztos, hogy a talján fiúkat bármelyik meccsen fel fogjuk ismerni és ez jó, a foci a tradíciókról is szól.

A divat rovat véleményez

Akik a divatot nemzeti ügyként fogják fel, azok számára kiemelten fontos, hogy az ország legtehetségesebb focistáiból álló válogatott szerelése jól nézzen ki. A hazai mez egyszerű, de határozottan mutatós, a ferde csíkozású, fényes anyag már önmagában egyfajta visszafogott díszítőelem, a csíkos gallérról nem is beszélve. A váltómez szép, a modernebb hatást azzal éri el, hogy a nyakrész gallér nélkül maradt. Azt kell mondjam, az olaszok nem okoztak csalódást, a játékosoktól viszont azért még várunk néhány extravagáns frizurát vagy bolondos arcszőrt, amivel hozzáteszik a szetthez a magukét.

És készült az új mezhez egy lelkesítő kisfilm is - hajrá olaszok, hajrá Puma!

Nézd meg a többi Eb-mezt is!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában