A franciák hatalmas szívvel játszottak és megérdemelten nyertek az NBA-játékosokból álló USA (D) válogatottja ellen.

Az amerikaiak legutóbb a 2006-os világbajnokság elődöntőjében kaptak ki, akkor a görögök kapták el őket. Azóta megnyerték a 2008-as, a 2012-es és a 2016-os olimpiát, valamint a 2010-es és 2014-es világbajnokságot. A mostani vb előtt kikaptak ugyan Ausztráliától, de az nem tétmeccs volt.

Nem indultak jó előjellel az amerikaiak, ugyanis nagyjából a legjobb húsz játékosuk lemondta a válogatottat, így egy olyan csapattal érkeztek, melyből alapesetben senki se férne be a keretbe. A legnagyobb név Kemba Walker és Donovan Michell volt, előbbi volt a legjobb eddig a tornán, utóbbi pedig meccsben tartotta őket a franciák ellen (29 pont).

Franciaország bő két negyeden keresztül uralta a meccset, ám a harmadik negyedben rendbe rakta a csapatát Gregg Popovich mester: mínusz tízről plusz hétre mentek el Smarték, de utána elhitték. Jött két kihagyott ziccer, meg hat mellélőtt büntető. Utána már a rutinos franciák lehozták a meccset, az utolsó nyolc percben ugyanis egy 22–5-ös rohamot mentek. Fournier 22 pontot dobott, Gobert pedig a 21 pontja mellé 16 lepattanót szedett, és 3 blokkot is kiosztott.

(Rudy Gobert - Fotó: FIBA)

Az USA így a legjobb négy közé sem jutott, ez legutóbb az 1978-as, Fülöp-szigeteken rendezett vb-n fordult elő.

Kosárlabda-világbajnokság, negyeddöntő

Egyesült Államok–Franciaország 79–89

(Fotó: fiba.basketball)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Nem jutott ki az olimpiára a magyar súlyemelő, mert nem emelhetett nehezet

A magyar külügyminiszter szerint az orosz sportolóknak a párizsi olimpián lenne a helyük

További cikkeink a témában