Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere is ismeri a "minden út Rómába vezet" klasszikust, így ennek tudatában onnan erősítene a nyáron. Mindössze 75.9 millió fontért. De vajon tényleg erősítés lenne a kinézett három spíler?

Szokás szerint angol lapértesülésekre tudunk hivatkozni annak kapcsán, hogy az anyagilag egyébként elég jól álló Liverpool tovább költené a megtakarítást, pedig már a nyáron is durván kiganézott maga alól. Sőt, november is volt egy csokor pletyka, amiből végül semmi sem lett. Szóval azt hallották a a brit kollégák, hogy Rodgers Rómából akarja felpumpálni a keretét.

Első számú kiszemeltje az AS Roma bosnyák irányítója, Miralem Pjanic. Tudod, aki 65 méterről rúgott gólt a Manchester Unitednek! A 24 éves válogatott középpályást 25 millió fontra árazták be, és talán Gerrard utódját látja benne a menedzser. Ugyanennyibe fájna a Lazióban szereplő Keita Baldé Diao is, csakhogy ő eddig nem sokat tett le az asztalra – mondjuk sok ideje sem volt erre, mert mindössze 19 éves. Az egy dolog, hogy sihederként a felnőttek között már van 37 meccse (és öt-öt gólja és asszisztja) a Serie A-ban, de ha hozzátesszük, hogy a Barcelonában nevelkedett a balszélső, akkor már érthetőbb az érdeklődés, elég jó alapokat kapott.

Még náluk is drágább lenne Radja Nainggolan, neki 25.9 millió font a kivásárlási ára. Az indonéziai származású belga válogatott szűrő 26 éves, és Kevin Strootman sérülései miatt kapott jóval több lehetőséget a Romában, és élt is vele. Pjanic és ő is 21 meccset játszott a 23-ból eddig a bajnokságban. És állítólag az MU is kinézte.

Ugyanitt szóba került, hogy a Liverpoolt érdekli Danilo is, a Porto brazil jobb oldali védője, ám a Reallal és Barcával kellene versenyezni, ami nem tűnik könnyűnek. Pláne, hogy 30 millió font körül kéne fizetni érte. Így valószínűbb, hogy Alvaro Arbeloa tér vissza. És célpont még Danny Ings is, a Burnley 22 éves csatára 9 gólos a bajnokságban. Moyes is vinné a Sociedadba, valamint a MU is érdeklődik.

(Fotó: Europress/AFP)

És ezt olvastad már?
Ki a legnagyobb? Michael Jordan vagy LeBron James?
További cikkeink a témában