Emile Smith Rowe kiszorult a kezdőből, ezért úgy gondolta, a neki jutó játékidőben próbál bizonyítani. Ennél jobban aligha lehet.

Eddig a szezonig nem volt egy nagy gólvágó az Arsenal nagyon tehetsége középpályása, ebben a szezonban viszont nagyon megy neki a góllövés. A 17 bajnokin 8 gólt rúgott, de leginkább akkor indult be, amikor a sérülése miatt kiszorult a kezdőből.

A 17., a 18. és a 19. fordulóban Lacazette mögött a Martinelli, Ödegaard, Saka hármas kezdett, Smith Rowe pedig a kispadon várta a lehetőséget. Mindhárom bajnokin beállította Mikel Arteta, de csak a meccsek legvégén.

A három meccsen összesen csak 44 perc jutott Emile Smith Rowe-nak, azonban ő mindegyiken rúgott egy-egy gólt – vagyis 14 és fél percenként betalált.
  • A West Ham ellen 24 percet kapott, a 87.-ben eldöntötte a meccset:
  • Ennek ellenére a Leeds United ellen csak a 78. percben állt be, de hat perc múlva gólt rúgott:
  • A két gól ellenére a Norwich City ellen még kevesebb idő jutott neki, csak a 82. percben cserélték be, de a 91.-ben így is betalált:

Két nap múlva a Wolves ellen játszik az Arsenal, nagy kérdés, hogy vajon rúgott-e már annyi gólt, hogy kezdő lehessen, vagy esetleg még ennél is kevesebb időt kap, hiszen úgyis betalál.

A 21 éves középpályás egyébként idén az angol válogatottban is bemutatkozott, naná, hogy ott is rúgott egy gólt.

(Fotó: Nick Potts/PA Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Haaland jó arc volt, beállt labdázgatni a marbellai strandolókhoz
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő