Pintér Attila gőzerővel dolgozik a magyar utánpótlás-nevelés reformján
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megnyugodhatunk, hamarosan minden rendben lesz.

Két éve nincs csapata a korábbi szövetségi kapitánynak, pedig a 2016-os Európa-bajnokság sikerkovácsa is ő volt. Legutóbb a Puskás Akadémia sikereiért dolgozott, de mivel a bajnokságban pedig a hatodik helyen zártak, felmentették 2018 júniusában.

A közös megegyezéses távozása óta nem ült kispadon, de nem is ragaszkodik hozzá, mesélte a Kisalföldnek.

„Mindenáron nem akarok magamnak kispadot, csak oda megyek dolgozni, ahol a célok és a feltételek arányban vannak egymással. Egy hasonlattal élve: tésztából és vízből nem tudok húslevest készíteni.”

Azonban mindenki örömére folyamatosan képezte magát, külföldre járt tanulmányutakra, és készül a magyar foci megmentésére.

Azt mondja, amennyiben ez végre megtörténne, akkor sokkal rövidebb idő alatt utol lehetne érni a környező térség és a velünk egyforma népességű országok utánpótlás-nevelésének színvonalát.

Tapasztalatokat és tudást halmozott fel az elmúlt években, és ha a munkája komolyan érdekel bárkit is, az megtalálja őt.

„Szakmai kérdésekben korábban is kérték ki a véleményemet edzőkollégák, volt közöttük, aki külföldi bajnokságban dolgozott, volt, aki a magyar élvonalban.”

Pintér úgy látja, a gyerek- és a felnőttfutball közötti átmenetet kellene megtalálni, ezáltal lesz eredménykényszer. Ami viszont hiba, az a korai eredménykényszer. Tizenöt év alatt fontos a képzés, a játék, a tornák, az edzőmeccsek. Bele kellene nevelni a gyerekekbe a pozitív agresszivitást, a küzdőképességet, és fizikálisan is fel kell őket készíteni. Pintér szerint a jelenlegi versenyeztetés sem jó.

Azt gondolja, ilyen feltételek mellett sokkal előrébb kellene tartania a magyar focinak, de sokan visszaélnek a helyzettel.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.