Zsinórban az ötödik el Clásicóját veszítette el a Barcelona, ennek ellenére Gerard Piqué és Xavi is pozitívan nyilatkozott.

A spanyol Szuperkupa elődöntőjében a Real Madrid hosszabbítás után győzte le a Barcát, a blancóknak ez volt a 100. győzelme a Barcelona ellen.

„Jól játszottunk, szórakoztató meccs volt, de nem tudtunk nyerni. A Real Madrid ellen kikapni mindig rossz, de felvettük a versenyt velük, egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy legyőzzük őket.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, ha így játszunk, akkor jönni fognak a győzelmek, és hamarosan ismét a kupákért fogunk harcolni”

nyilatkozta Gerard Piqué.

A Barcelona edzője, Xavi is pozitívan összegzett:

„Úgy gondolom, hogy jobban játszottunk a Realnál. Sokat kockáztattunk, de kontrolláltuk a meccset.

Büszkék lehetünk magunkra, mert felvettük a versenyt egy olyan csapattal, amely a toppon van.

Jó úton halad a csapat, ez a meccs egy fordulópont volt, ha az eredmény szempontjából nem is, de játék képe alapján mindenképp”

értékelt Xavi.

Elsőre némiképp fura lehet ennyire pozitív értékelést olvasni Xavitól és Piquétől egy vesztes el Clásico után. A Barcelona tavaly és az elmúlt néhány hónapban azonban nem volt egy szinten a Real Madriddal, rengeteg változás és nehézség volt a katalán klub körül, így érthető, hogy örülnek annak a csapatnál, hogy játékban végre újra felvette a Barca a versenyt a Reallal.

Szintén Piqué:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Néhány órán belül a bajnok és az előző szezon döntőse is kiesett az NBA-rájátszásból