Mi mindig is törekedtünk arra, hogy odaálljunk a menő kezdeményezések, vagány ügyek mellé, márpedig egy thaiföldi kite-ozás eléggé az, pláne egy baromi nagy Player-logós ernyővel.

Most kicsit izgalomba jöttél Thaiföld miatt, de a kite-akármi nem képezi részhalmazát a napi szókincsednek, és most itt kicsit nem érted, hogy mi van, igaz? Mert oké, hogy kimennél a melegbe sütkérezni, de mi a bánat ez kite-ügy?

Nos: végy egy siklóernyő-szerű rongyot, kösd 20 méteres madzagokra és pattanj deszkára! Nagyjából ennyi az egész, és bár némi oktatást igényel, nem is annyira extrém, mint ahogy kinéz, viszont elképesztően remek kikapcsolódás, sőt, akciósport! A kitesurf egy összetett sportág, a kite irányítása mellett a kitedeszka, valamint a szél is igényel egy kis figyelmet. Cserébe látványos, és ha kedveled a szabadság-érzés helyzeteket, akkor ez neked való.

http://youtu.be/-3moAlhonFk

Ez van annyira érdekes, hogy a legjobb csajok odacsődüljenek a parton széles mosollyal és duzzadó keblekkel bámulni. Ha meg te tolsz le egy ilyen műsort, egy ennyire pöpec ernyővel, akkor leolvad a bugyi a barnára sült szépségekről, nincs kétségünk. Kivéve persze akkor, ha irányíthatatlanul dobál, mint egy marionettbábút, kelsz-fekszel arccal a tengerbe, a gatyádat pedig elhagyod a 23. másodpercben. Na akkor nem annyira, szóval előtte praktikus átvenni az alapokat.

Ebben segít neked Viki és Lefi, két Player-haver fiatal, akik úgy döntöttek, kiköltöznek Ázsiába élni és kite-ot oktatni. És ha már ők ennyire bevállalósan jó arcok, akkor nem akartunk mi sem kimaradni ebből a buliból. Egyrészt ők megtanítanak téged élvezni ezt a vagány extrém sportot, másrészt mi meg hozzásegítünk téged ahhoz, hogy mehess velük kite-ozni. Bizony, Thaiföldön!

Amint megérkezel, és Vikiék levisznek a partra, a következő fog történni: rögtön jöhet egy teszt kört, némi áhítattal csomagolva ki a legújabb kite-ernyőt!

Aztán jelzed, hogy indulhat a móka.

És már úton is vagy:

Ez nem egy ejtőernyő, de értő kezekben emel, ha kell:

Ki játszhat ilyennel?

Tulajdonképpen bárki. Lefi 12-től 75 éves korig sok mindenkivel találkozott már. Nehogy azt hidd, hogy neked nem menne, mert túl öreg, túl fiatal, túl akármi vagy, kifogást mindig lehet találni! De hidd el, az alapok elsajátítása után néhány napon belül bárki képes rá, hogy kordában tartsa a kite-ernyőt, utána pedig már csak az élvezkedés marad.

Magyarországon hol? És mennyiért?

Siófok/Balatonszéplak-felső

M7-es autópályáról Siófok centrum felé kell letérni. A McDonald'snál lévő lámpánál balra, egyenesen, majd a Siófok vége tábla után a lámpánál a Széplak-felső vasútnál jobbra, egyenesen le a partig. Az út végén balra (az út is kanyarodik). Elhaladunk az Ezüst part hotel mellett, és beleütközünk a helybe: a szabad strand vége-csücsök.

Balatonfenyves

Az autópályát a balatonfenyvesi lehajtónál elhagyva kell a Balatont megközelítened. A lehajtóról jobbra kell fordulnod, és szinte azonnal megérkezel Fenyvesre. A második balra kanyarodási lehetőségnél – a Játék Bár nevű egység után – fordulj balra! Hajts át a vasúti síneken, majd kanyarodj jobbra, és rögtön az első utcán a posta utcáján (Ipoly u.) balra fordulva gurulj le a partig. Ha kiszálltál, bal kéz felől már látni fogod a stégünket és a gyakorló szörfösöket.

Itthon egy kezdő tanfolyam ára 49 900.- Ft, ez általában 10 óra.

A 10 órás kite tanfolyam felépítése a balatonfenyvesi vízisport centrumban:

– A kitesurf elméleti előkészítése
– Gyakorló ernyővel az irányítás elsajátítása
– Kite ernyővel alap irányítási gyakorlatok
– Body Drag
– Ernyő felvétele vízről
– Az ernyő és a deszka együttes kezelése
– Starthelyzet és a start
– Az első siklások
– Önálló startolás, landolás, gyakorlás

Aliga

Itt például a Magyar Kiteszörf Akadémia egy 10 órás tanfolyamért 39 000 forintot kér.

Ha meg vásárolni szeretnél magadnak kite-cuccokat, akkor ide gyere.

Amíg nem jutsz ki Thaiföldre, addig sem hagyunk kite nélkül, Viki és Lefi rendszeresen jelentkezik majd látványos, ütős anyagokkal és fotókkal. A kalandok előző részeit itt tudod nyomon követni. Ha szeretnél kijutni Thaiföldre kite-ozni a srácokkal, akkor érdemes követni minket, meg a kite-os tartalmakat, nehogy lemaradj, mert az sosem bocsátod meg magadnak. Valaki más viszont roppant boldog lesz, helló! Figyeljél!

És ezt olvastad már?
Így játszd ki a rendszert, és nézz meccset melóban!