Egyre több olyan hírt lehet hallani, hogy a Chelsea ismét leváltaná az edzőjét. Eközben Pochettino arról beszél, hogy időre van szüksége.

A Chelsea egymilliárd euró felett költött átigazolásokra és bérekre azóta, hogy másfél évvel ezelőtt Todd Boehly átvette a csapatot. Az eredmények a tavalyi szezonban és eddig idén sem jönnek, a kékek most épp egy kétmeccses bukószériában vannak, a 11. helyen állnak az angol bajnokságban. Mauricio Pochettinóval kapcsolatban pedig több helyen is lehetett olvasni, hogy jelenleg egyáltalán nem biztos a pozíciója. Az argentin menedzser eközben arról beszélt, hogy időre van szüksége a csapatnak:

„A nulláról épitkezünk, időre van szükségünk. Az embereknek meg kell érteniük, hogy azért kell türelmesnek lenniük, mert megpróbálunk felépíteni egy csapatot. Olyan, mint házat építeni: biztosnak kell lennünk abban, hogy minden tégla a helyére kerül.

Nem én végeztem a 12. helyen a tavalyi szezonban, hanem az a Chelsea, amely teljesen más volt, mint a mostani. A Chelsea edzőjének lenni nehéz, ugyanakkor egy érdekes projekt is. Most egy olyan helyzetben vagyunk, ami nem könnyű, ezek a helyzetek pedig jók arra, hogy tanuljunk”

nyilatkozta Pochettino.

Az 51 éves argentin edző július óta a Chelsea vezetőedzője, 31 meccsen irányította a klubot, eddig 15 győzelem, öt döntetlen és 11 vereség a mérlege. A bajnokságban 20 pont a listavezető Liverpool mögött a Chelsea hátránya, de az európai kupaszereplést érő helytől is 12 pontra van lemaradva a csapat.

Ez is érdekelhet:

Szoboszlai gólt fejelt, a Liverpool gálázott a Chelsea ellen

A sérülése után visszatért a kezdőcsapatba Szoboszlai Dominik, és rögtön megszerezte első fejesgólját.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Balhézott, piált, majd az év meccsén az év meglepetését okozta

További cikkeink a témában