Pogba szerint egyszerűen nem lehet nem kedvelni N’Golo Kantét.

Kanté sztorija nem mindennapi, 19 évesen még a francia kilencedik osztályban futballozott, nem hittek benne. Az edzői egyszerűen úgy gondolták, nem elég jó, nem fog még közepesen magas szintre sem eljutni. Aztán nem ez történt, előbb a francia másodosztályban tűnt fel, majd a Leicester talán legfontosabb játékosa volt a 2016-os bajnoki idényben. Utána igazolt a Chelsea-hez, ahol szintén alapember, ahogy a francia válogatottban is, amellyel világbajnok lett 2018-ban.

Mindemellett az egyik legszerényebb futballista. Pár éve arról cikkezett az angol sajtó, hogy még mindig egy Mini Coopert vezet, és az is természetes számára, ha vonattal látogat haza Franciaországba. Számos sztori ismert róla, volt olyan, hogy együtt vacsorázott és fifázott egy drukkerrel, egy másiknak pedig az esküvőjére is elment.

Igazi szerethető, pozitív figura, ezt erősítette most meg válogatottbeli csapattársa, Paul Pogba is:

Szerény, kedves, profi. Soha nem panaszkodik, csak keményen dolgozik. Minden idők legszerethetőbb futballistája, egyszerűen lehetetlen nem kedvelni őt.

Az óriási munkabírású Kantét, néhány éve akkori edzője, Claudio Ranieri így jellemezte:

Annyit futott, hogy azt hittem, elemmel megy. Minden edzésen futott folyamatosan. Már szólnom kellett neki, hogy lassítson, és ne rohanjon minden labda után. Aztán tíz másodperccel később ismét futott.

A 2018-as világbajnokság alatt a francia drukkerek egy dalt is alkottak Kantéról, ami azóta már klasszikussá nőtte ki magát:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Jó ég, mekkora gólt rúgott a szlovén csatár!