Nem néztük ki Pogbából, hogy ekkora elnök is tud lenni az öltözőben.

A világbajnokság előtt, de még közben is az volt a legfőbb kérdés Franciaországgal kapcsolatban, hogy lesz-e valaki, aki előlép vezérnek, mert anélkül nem lehet vb-t nyerni. És ha igen, ki lesz az. A döntőben már látszott, hogy Pogba sokat beszél, gesztikulál, hajtja a többieket, de hát őt nehéz komolyan venni – gondoltuk mi itthon.

Ma viszont sorra kerülnek elő öltözői videók arról, hogyan hangolódtak Mbappéék a vb-meccsekre. És kiderült, hogy minden meccs előtt Pogba tartott gyújtó hangú motivációs beszédet. A francia focival foglalkozó Omlett du Fromage Facebook-oldala segítségével megtudhattuk, konkrétan mivel hozta tűzbe csapattársait Paul Pogba a horvátok elleni meccs előtt.

„Nem akarok sokat beszélni. Mindannyian tudjuk, hol vagyunk. Mindannyian tudjuk, mit akarunk. Mindannyian tudjuk, milyen utat jártunk be. Ott van a szívünkben, a tekintetünkben. Látom mindenkiében. Mindenki jól koncentrál. Nem szabad elfelejteni, lehet, hogy már ismétlem magam, de 90 percre vagyunk attól, hogy történelmet írjunk. Hogy világbajnokok legyünk. Egy meccs! Nem tudom, ki mennyi meccset játszott már életében, a karrierjében. De egy meccsünk van, ami mindent megváltoztathat. Két csapat van, de csak egy kupa. Ők is tudják, ők is akarják. Elvesztettünk már egy döntőt. Tudjuk jól, itt van még a torkomban, itt van a fejünkben. Ma nem hagyjuk egy másik csapatnak, hogy elvegye, ami a miénk. Egymásra nézünk és nem hagyjuk, hogy elvegyék. Azt akarom, hogy az összes francia emlékezetében legyünk. A gyerekeik, az unokáik és az ő unokáik emlékezetében legyünk. 90 percünk van, hogy történelmet írjunk. Örökre. Örökre. Rátok nézek, nincs kedvem kiabálni. Ki fogunk menni a pályára és könnyeket akarok látni. Nem bánatból. Örömkönnyeket.”

Omlett du fromage

Pogba öltözői beszéde a Vb-döntő előtt (2018) "Nem akarok sokat beszélni. Mindannyian tudjuk, hol vagyunk. Mindannyian tudjuk, mit akarunk. Mindannyian tudjuk, milyen utat jártunk be. Ott van a...

Nyilván a döntő előtti beszéd a legérdekesebb, de az argentinok elleni sikerült neki a legjobban:

„Harcosokat akarok látni a pályán! Én ugyan nem megyek haza ma este. De holnap sem. Maradunk a szállodában, és zabáljuk tovább ezeket a kibaszott tésztákat. Szóval N.E.M megyünk haza! Boldogan fogjuk befejezni és kész! Azt akarom, hogy ma este ünnepeljünk. Azt akarom, hogy ezért mindenki haljon meg a pályán! Senki sem fogja cserbenhagyni a másikat, senki sem fogja összecsinálni magát! A pályán mindannyian egyek vagyunk! Férfiak, harcosok, katonák. Messi vagy nem Messi, leszarom, így is, úgy is kicsináljuk az argentinokat! Azért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a kibaszott világbajnokságot. Tovább kell jutni!

Kiderült, Pogba tényleg képes igazi vezetővé válni.

Ez is fontos a francia focival kapcsolatban:

Fontos lenne beszélnünk a francia válogatottról

A tény az, hogy Franciaország megnyerte a vb-t. Ezt viszont olyan szintű felháborodás követte szakmailag és politikailag, hogy érdemes lenne beszélnünk erről.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában