Alig sarkítunk, ha kijelentjük, hogy a szurkolók tervezik meg az Aston Villa új címerét. A nagy részük nem elégedett a mostanival, az újhoz vezető úton viszont minden egyes apró részletről szavazhattak.

Idén év elején a szurkolók bevonásával kezdett a címere megújításába – és ezzel párhuzamosan új vizuális identitás tervezésébe – az Aston Villa. A nagy átalakításba bevonták a szurkolókat is:

előbb elemeire bontották a mostani címert (ami a szurkolók 76 százalékának nem tetszik), majd minden egyes elemről megszavaztatták a drukkereket.

Ebben a folyamatban kiderült, mi jön be a drukkereknek és mi nem. Azt azért túlzás volna mondani, hogy a szurkolók tervezik meg az új címert, de talán minden eddiginél erősebb beleszólásuk van, mert a segítségükkel megkapott alapelemekből kétféle változatot terveztek, amelyekre szerda délutánig szavazhatnak a bérletesek és klubtagok.

A felmérésben 12 600 szurkoló vett részt, a folyamatnak egy véletlenszerű kiválasztás is a részét képezte, hogy mindenféle korosztály és külföldi drukkerek is véleményt mondjanak – közölte a klub honlapja.

A szurkolók előbb döntöttek a címer kulcselemeiről:

  • Az oroszlán maradjon, de nézzen a másik irányba, azaz jobbra, hogy az előre haladást testesítse meg, és felidézze a klub első címerét
  • Az AVFC mozaikszó helyett írják ki a teljes nevet: Aston Villa
  • A mostani befoglaló forma helyett válasszanak karakteresebbet
  • A múltbeli eredményeket és a jövőbeli ambíciókat jelképező csillag megtartása fontos
  • Túl hangsúlyos a sárga szín, a bordónak és a kéknek kell dominálnia

Mindezek megszavazása után tehát elkészült két változat: egy, aminek a befoglaló formája a stadionnál látható régi gázlámpa formáját idézi, míg egy kerek. A kettő közül választhatnak most a drukkerek.

A leendő címernek képviselnie kell a klub örökségét, de a haladó szellemiségét is, és azért is döntenek ennyire óvatosan, sok szurkoló bevonásával róla, mert tudják, hogy ez a választás hosszú távra szól. És nem mellesleg a következő szezonban, a klub születésének 150. évfordulóján kerül majd rá a mezekre, sálakra és mindenhová.

A megújítás folyamatáról itt találsz egy klassz videót.

(Borítókép: Mings és a társai még a régi címeres mezben győzték le a Manchester Unitedet, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Tényleg kabarés göncökbe bújtatták Benzemát, vagy csak mi nem értjük a divatot?

Mondjuk, ha ez a divat, akkor nem is akarjuk érteni, és nem akarunk érteni hozzá.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Fél lábbal kint van az olimpián a női kézilabda-válogatott

A Nike kicsit elszabta a bikinivonalát az amerikai női atléták olimpiai mezének

További cikkeink a témában