Még nem hivatalos, de a német kollégák már tényként kezelik.

Miután a Manchester United megelégelte a csapat szenvedését és elküldte Ole Gunnar Solskjaert, számolatlanul érkeztek a pletykák, ki veheti át a helyét. Zinedine Zidane felesége nem akar Manchesterben élni, és egyébként az edző sem akar félúton átvenni egy csapatot, akárcsak Ernesto Valverde, ráadásul csak ideiglenes edzőt keresnek, nyárig.

De megbízható források szerint most megtalálták az optimális megoldást az MU:

a Lokomotív Moszkva sportágfejlesztési vezetőjét, Ralf Rangnickot kérték fel a szezon hátralevő részére.

Fabrizio Romano, a Sky és a The Athletic is azt írja, hogy Rangnick csak úgy vállalta el az ideiglenes menedzseri megbízást, hogy a szerződés tartalmaz egy további kétéves, tanácsadói megbízást is. A német szakember elengedésére szóban már ígéretet tett a Lokomotív Moszkva, azonban kell még idő a szerződéshez és a munkavállalási engedélyhez. A Chelsea elleni hétvégi meccsen még biztosan nem ő ül a kispadon.

Két német kollégája már köszöntötte is a Premier League-ben. Jürgen Klopp úgy dicsér, hogy látszólag nem örül:

„Sajnos jó edző érkezik Angliába, a Manchester Unitedbe! Ez bizony így van. Két klubot épített fel Németországban a semmiből igen magas szintig, Hoffenheimben és Lipcsében is remek munkát végzett. Ő elsősorban edző, az az igazi szkillje.”

Julian Nagelsmann elárulta:

„Üzenetet írtam Ralf Rangnicknak, és elmondtam neki, hogy nagyszerű látni őt a Manchester Unitednél. Az ő stílusával sikeres lesz a Unitednél. Remélem, Rangnick tovább marad menedzserként jövő nyárnál.”

Az MU jelenleg a 9. helyen áll a Premier League-ben, tizenkét pont a lemaradása az élen álló Chelsea-től.

(Fotó: Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images)

És ezt olvastad már?
LeBron James 37 éves, de úgy zsákol, mint 15 évvel ezelőtt