Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Rasovszky Kristóf nyerte a nyílt vizes úszás öt kilométeres számát a dél-koreai vizes világbajnokságon, majd rögtön megmutatta, hogy miről is szól a sport. Vagyis a SPORT. És az emberség.

A 22 éves sportoló a szakág első magyar világbajnoki aranyát szerezte meg, de a verseny után még többet tett a sportágért, meg úgy általában a sportért.

A Nemzeti Sport számolt be róla, hogy Rasovszky a verseny után sportemberi nagyságáról is tanúbizonyságot tett:

Mohamed Ibrahim a 61., utolsó helyen végzett a versenyben, 12 percet vert rá Rasovszky. A fiatal szudáni sportoló hajnal háromkor érkezett meg a verseny helyszínére, egy éjszakai géppel utazott, amelyet saját maga fizetett. Kizárólag azért, hogy ott lehessen a világbajnokságon, úszhasson.

A sztori egy brazil újságírónak tűnt fel, aki a sajtótájékoztató után odalépett Rasovszky Kristófhoz, hogy esetleg nem szólna-e két jó szót az afrikai sráchoz „De, persze” – válaszolta Kristóf, majd megkeresték Ibrahimot.

A magyar úszó nemcsak biztató szavakkal, hanem tettekkel is megtámogatta sportolótársát:

azzal indított, hogy a szudáni nyakába akasztotta az aranyérmét.

Majd annyit mondott Ibrahimnak:

– mondta neki, miközben elkészült egy közös fotó is.

A szudáni alig jutott szóhoz, viszont biztosak lehetünk benne, hogy ezek után pláne ott lesz a következő versenyen. Mi meg csak annyit mondunk, Kristóf nem csak úszásban világbajnok.

(Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.