Az biztos volt, hogy Madridba kerül a BL-serleg, ám nagyon nem volt mindegy, azon belül hova, hiszen a Realnak a 11., az Atléticónak viszont az első lett volna. Nos, a Real ért a csúcsra, a lehető legkisebb különbséggel.

Lesgól, kihagyott tizenegyes, hajrában egyenlítés, Pepe, szóval volt itt minden, csak épp jó foci nem. Sergio Ramos (les)gólja a 15. percben esett, és ez bármilyen közhelyes is, borzasztóan fontos volt.

Ezzel ugyanis teljesen felrúgta Simeone terveit a Real, elvégre az Atléti a masszív, biztos védekezésével nyeri a meccseit, az nem a játéka, ha pozícióban kell alkotni egy felállt védelem ellen, pláne, ha az a világ talán legjobban és leggyorsabban kontrázó csapata.

Ám a második félidőre Simeone meghúzta, amit nem várunk egy Atléticótól: csatárt cserélt be védekező középpályás helyett. És el is kezdett fojtogatóan nyomni a csíkos mezes csapat, aminek gyorsan lett látható eredménye, Pepe belerúgott Torresbe, tizenegyes.

Ám Griezmann kihagyta:

És onnan kezdve még lassabban hömpölygött a meccs, gyakorlatilag semmi se történt, így mondhatjuk, váratlanul érkezett az egyenlítő gól a 79. percben, noha az Atlétié volt a második félidő. És ki más lőtte volna, mint Simeone cseréje, Ferreira-Carrasco?

Zárójel: az mindenképp említést érdemel, hogy Pepe kis híján ott halt meg a pályán, mert Felipe Luís szinte agyonütötte, drámai jelenetsor volt:

Így, akárcsak két éve, hosszabbítás jött, ahol már nem maradt cseréje Zidane-nak, pedig például szegény Cé Ronaldo nagyon szenvedett, nem tűnt egészségesnek.

Ugyan nem látszott, de tényleg a pályán volt CR

Ha ismétlést nézel majd, egész nyugodtan pörgesd át a ráadást, az égvilágon semmiről sem maradsz le. Bár az első félidő legvégén volt egy szép csele Carrascónak, ha gondolod.

Tizenegyesekkel dőlt el: Lucas Vásquez, Griezmann, Marcelo, Gabi, Bale, Saúl, Sergio Ramos berúgta, Juanfran nem, CR viszont igen, így a Real tizenegyedszer is megnyerte az első számú európai kupát. Zidane pedig játékosként és most már edzőként is BL-győztes.

Bajnokok Ligája-döntő, Milánó:

Real Madrid–Atlético Madrid 1–1 (0–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 5–3

  • Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal (Danilo 52.), Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Isco 72.) – Bale, Benzema (Lucas Vázquez 77.), C. Ronaldo
  • Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Szavics, Godín, Filipe Luís – Saúl Níguez, Gabi, Augusto Fernández (Ferreira-Carrasco 46.), Koke – Griezmann, Fernando Torres
  • Gól: Sergio Ramos 5., Ferreira-Carrasco 79.

(Fotó: AFP)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon