A svájci teniszező legutóbbi győzelmének köszönhetően megelőzte a valaha szebb napokat is látott amerikai golfozót.

Jelenleg tehát Roger Federer áll annak a listának az élén, amelyen a legtöbb pénzdíjat bezsebelő egyéni sportolókat tartják számon. A trónfosztás nyilván annak köszönhető, hogy Federer idén ismét zseniális formában játszott, ezzel pedig két újabb Grand Slam-trófeával (és jókora pénzdíjakkal) gazdagodott.

A svájci jelenleg is versenyben van az ATP-világbajnokságon Londonban, ráadásul éppen ő jutott be elsőként az elődöntőbe, miután legyőzte Alexender Zverevet. Ez a diadal azonban nem pusztán elődöntőt ért neki, hanem a vele járó pénzzel együtt ezt az előzést is.

Roger Federer ugyanis a példátlan karrierje során már 110 235 682 dollárt (29.2 milliárd forint) keresett össze, és ebbe természetesen még nincsenek benne a különböző szponzori pénzek.

Az összehasonlítás kedvéért, a korábbi első Tiger Woods 110 061 012 dollárt zsebelt be a golfpályákon, ám az ő bevételei megtorpantak a magánéleti balhéi és a sorozatos sérülései miatt.

Ezzel szemben Federer továbbra is szárnyal, 36 évesen is úgy teniszezik, hogy a feltörekvő fiatalságnak esélyt sem ad. Egészen elképesztő, hogy 1998-ban kezdte profi karrierjét, ami alatt eddig 95 tornát tudott megnyerni, és elnézve a jelenlegi játékát, biztosan nem fog megállni 100 alatt, ezzel pedig a bevételeit is tovább növelheti még.

(via)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba