Rafael Nadal nyerte a párizsi tenisz klasszikust.

Nyolc év után először találkozott Rafael Nadal és Roger Federer a Roland Garroson, összességében pedig ez volt a hatodik meccsük az év második Grand Slam tornáján, az előző ötöt a salakkirály Nadal nyerte. Federer 2009 óta nem verte meg Nadalt salakon, és összességében is Nadalt állt jobban: 23-szor verte meg Federert, Federernek 15 győzelme van ellene.

Komoly szélben kezdődött a meccs, amelyhez Nadal tudott inkább alkalmazkodni, rögtön elhúzott 3–0-ra, és bár Federer visszavette az elveszített adogatását, az első szettet a spanyol dominálta, 53 perc alatt 6:3-ra megnyerte a játszmát.

A szettlabda:

Roland-Garros on Twitter

No messing with the King of Clay? Nadal takes a topsy-turvy set over Federer 6-3. ? https://t.co/nKZ3xJ2F6o #RG19 https://t.co/fm1nNSL5yf


A második játszmában Federer emelt játéka színvonalán, rögtön breakelt, de Nadal hamar visszajött. 4:4-nél a svájci adogatott, 40:0-ról azonban elveszítette a játékot, Nadal meg volt annyira profi, hogy pillanatok alatt behúzta a második szettet.

A harmadik játszmában rögtön breakelőnybe került a 11-szeres bajnok, itt már érezhető volt, hogy valószínűleg három játszmában továbbjut Nadal. A harmadik volt a legsimább szett, 6:2-re nyert Nadal, 2 óra 28 perc alatt jutott a fináléba.

A meccslabda:

Roland-Garros on Twitter

22 not out! @RafaelNadal secures a 6-3 6-4 6-2 win over rival Federer, and his 22nd match win in a row at Roland-Garros... ? https://t.co/nKZ3xJ2F6o #RG19 https://t.co/zIMYOPkEWN


Rafael Nadal tehát 12. alkalommal jutott be a Roland Garros döntőjébe, az ellenfele vasárnap a Djokovic–Thiem elődöntő nyertese lesz.

Roland Garros, férfi elődöntő

Roger Federer (3.)–Rafael Nadal (2.) 3:6 4:6 2:6

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Stankovic elmondta, mi kell a Fradi továbbjutásához

Négy és fél év börtönre ítélték minden idők egyik legsikeresebb futballistáját

További cikkeink a témában