Fáradtnak tűnt, de a mosolyát tekintve a régi volt.

Mindig öröm, ha egy világsztár futballista Magyarországra látogat, legyen akár már visszavonult klasszis, vagy napjaink meghatározó figurája. Csütörtökön egy előbbi kategóriába tartozó csillag érkezett Budapestre, méghozzá nem is akárki: a Paris SG, a Barcelona és a Milan egykori játékosa, 2005 Aranylabdása, a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes brazil Ronaldinho.

A 39 éves zseni az egész hétvégét Budapesten tölti, merthogy a 100%-ban magyar fejlesztésű teqball nagyköveteként meghívást kapott a sportág december 6-8. közötti hazai világbajnokságára. A 3. teqball-vb sztárvendége pénteken mutatta meg magát először a budapesti közönségnek: a Hungexpo csarnokában elképesztő érdeklődés mellett játszott kicsit gyerekekkel és felnőtt válogatott játékosokkal, aláírt néhány labdát, majd részt vett a sajtótájékoztatón.

Kissé álmoskásan, a dermesztő hideg miatt alaposan felöltözve, napszemüvegben és sapkában vonult be a vb-t beharangozó sajtóeseményre a pályafutása csúcsán a világ talán legjobbjának számító 97-szeres válogatott támadó.

Csillogó szemekkel figyelték azok a gyerekek is, akik koruknál fogva nem láthatták élőben játszani a fültől-fülig rajzolt vigyoráról, könnyed, laza, igazi brazilos stílusáról ismertté vált szupertechnikás 10-est, akit egyszer egy el Clásicón felállva tapsolt meg a Bernabeu népe és aki a 2002-es világbajnokság egyik legemlékezetesebb gólját rúgta.

A sajtóeseményen mindjárt kapott egy nem hivatalos ajánlatot is, ha esetleg újrakezdené minden tekintetben teljes pályafutását: jó néhány magyar csapat bármikor várja tavasztól edzésre. Erre egy hamiskás mosoly volt a válasz, majd elmondta, hogy nem először jár Magyarországon és mint mindig, most is hatalmas szeretettel üdvözölték, a meleg fogadtatás pedig egyből elfeledtette vele a számára rémisztő hideget.

Amikor éppen nem teqballozik, a fociakadémiájával foglalkozik, járja a világot, zenél, bulizik, a barátaival lóg és jól érzi magát. Emlékszik még a 2004-es magyar-brazil mérkőzésre (4–1-re vertek meg minket, a negyedik gólt szerezte) és szívesen idézi fel annak a meccsnek a pillanatait, mint ahogy a magyar futball kapcsán ki mást is említett volna meg, mint Puskás Ferencet. Ennek apropóján megajándékozták egy Puskás nevével és számával ellátott meggypiros magyar válogatott mezzel, aminek szemmel láthatóan nagyon örült és meg is jegyezte, hogy jól mutat majd a kollekciójában.

A Borsányi Gábor és Huszár Viktor által kifejlesztett, a labdarúgást és az asztaliteniszt ötvöző játékot azóta szereti, amióta megismerte. A teqballcsalád tagjának tekinti magát és mivel még mindig imádja a labdát, amint teheti, játszik.

A teqball népszerűsége egyébként döbbenetesen megnőtt az elmúlt években, Lionel Messitől kezdve Eden Hazardon át Neymarig napjaink legismertebb focistái játszanak vele két edzés között vagy szabadidejükben, a lekerekített végű asztalt nagyobb tornákra is viszik magukkal.

A 150 ezer dollár összdíjazású világbajnokságon 58 ország 150 sportolója vesz részt, Ronaldinhóval pedig lehet még találkozni.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában