Pascal Ferré egy személyes beszélgetést osztott meg a New York Times olvasóival, és ezáltal az egész világgal. Ronaldo szerint nem mondott igazat.

A France Football főszerkesztője elmesélte, mit mondott neki CR:

„Cristiano Ronaldónak egyetlen ambíciója van, mégpedig az, hogy több Aranylabda díjazással vonuljon vissza, mint Messi. Tudom, mert nekem elmondta.”

Az egyetlen bökkenő ezzel a kijelentéssel, hogy Ronaldo nem így emlékszik erre, mi több egyenesen azzal vádolja a Ferrét, hogy csúsztat, merthogy neki egészen mások az ambíciói. És nem is azért nem jelenik meg a gálákon, amire gondolunk, és amit a főszerkesztő állít. Az Instagramon fakadt ki a portugál:

„Pascal Ferré hazudott! A nevemet használta fel arra, hogy népszerűsítse saját magát és azt a kiadványt, amelynek dolgozik.

Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen rangos díj odaítéléséért felelős személy ilyen módon ferdítsen, méghozzá egy olyan emberrel szemben, aki mindig is tisztelte a France Football-t és az Aranylabdát.

Ma ismét hazudott, amikor a gáláról való távolmaradásomat az állítólagos karanténszabályokkal indokolta, merthogy ennek semmi alapja nincs.

Én mindig gratulálni akarok, és gratulálok is a győzteseknek a sportemberség és a fair play keretein belül, amely már a kezdetektől jellemző volt a pályafutásomra. Mindig a klubomért és magamért nyertem, illetve azokért, akik szeretnek. A győzni akarásom sosem irányult senki ellen.

Pályafutásom legnagyobb célja, hogy nemzeti és nemzetközi címeket nyerjek, és jó példát mutassak azoknak, akik profik vagy akik profi labdarúgók szeretnének lenni. Továbbá az is célom, hogy a nevem aranybetűkkel íródjon be a világ labdarúgásának történetébe.

A távolmaradásával kapcsolatban – gyakran éri a vád, hogy ha nem nyer, el sem megy a gálára – sejtelmesen nyilatkozott:

„Végezetül annyi, már a Manchester United következő mérkőzésére koncentrálok, és arra, amit a csapattársaimmal és a szurkolóinkkal együtt még elérhetünk ebben a szezonban. A többi? A többi csak a többi…”

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, 2021-ben Lionel Messi kapta a díjat, akinek ez már a hetedik:

Ezt meg csak úgy itt hagyjuk:

(Fotó: Marc Atkins/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba