Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Életbe lépett a Ronaldo-hatás.

A futball biznisz, méghozzá elképesztően nagy üzlet, és ez főként olyan esetekben válik látványossá, amikor sztárjátékosok váltanak klubot. Cristiano Ronaldo Torinóba igazolása sokakat meglepett, főként a Juventus vezetőségét nem értették sokan, hogy miért is fizetnek ki 140 millió dollárt egy 33 éves játékosért – még akkor is, ha az illetőt Cristiano Ronaldónak hívják, és garantálható, hogy 30 gólt fog hozni a bajnokságban.

A döntést Olaszországban sem értették, olyannyira, hogy a Fiat autógyár dolgozói sztrájkba is léptek, mondván, hogyan lehetséges az, hogy a béreket nem hajlandó emelni a Juventust birtokló Fiat, miközben gigantikus összeget költenek el egyetlen egy futballistára.

A beruházás kicsit érthetőbbé vált, amikor kiderült, hogy 24 óra leforgása alatt a Juventus 63 millió dollár értékben adott el 520 ezer mezt, azaz a játékos vételárának majdnem fele meg is térült egy nap alatt - ami akkor is lenyűgöző teljesítmény, ha a bevételnek csak egy része marad a klubnál.

Elképesztő, hihetetlen, félelmetes.

Sports Radio BrilaFM on Twitter

Since Juventus announced the signing of Cristiano Ronaldo, Juventus' social media platforms have grown significantly Instagram: + 1.4m Twitter: + 1.1m Facebook + 500k. #brilafm #brilasports #ronaldo #juventus #football

Természetesen ott van még Ronaldo évi 30 milliós fizetése, és a fennmaradó 80 millió a vételárból, de ha Ronaldo 24 óra alatt ilyen szeizmikus mozgásokat idézett elő, mi lesz a szerződése hátralévő ideje alatt?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.