Hivatalosan is eldőlt, hogy Ronaldo a Juventus játékosa lesz, a torinóiak 105 millió eurót fizetnek érte, és olyan 30 millió körül keres majd évente a portugál. És emiatt borult a bili.

Egy olasz szakszervezet ugyanis megerősítette, hogy a Fiat munkatársai sztrájkkal tiltakoznak az ellen, hogy a Juventus ekkora összegért elhozta Madridból az aranylabdást. Az összeget viszont – a Football Italia beszámolója szerint – az az Exor fizeti ki Ronaldóért, amelyik egyben a Fiat tulajdonosa is, és ezért pattant el az autógyár munkásainak agya, nem pedig CR-t utálják.

Tiltakozásul a Unione Sindacale di Base nevű szakszervezet autógyári munkásai két napig sztrájkolnak a melfi üzemben.

Ilyen szintű igazságtalanságot tapasztalva nem tehetünk mást, mint sztrájkba kezdünk. Elfogadhatatlan az, hogy az a gyár, amely folyamatosan arra kéri dolgozóit, hogy mindenféle áldozatokat hozzon a cég sikeréért, több százmillió eurót költ egy futballista megvásárlására” – írta közleményében a Fiat-gyár dolgozóinak egyik szakszervezete.

A sztrájk szervezői kiemelik, nem szabad elfogadniuk azt, hogy miközben a gyár átlagdolgozói már a hónap közepén össze kell, hogy húzzák a nadrágszíjat, addig a Fiat egyetlen emberre ennyit költsön.

Szerintük a vállalatnak inkább újabb autótípusokra kellene költeni, amik képesek több ezer ember megélhetését garantálni a jövőben, nem pedig egy ember meggazdagodására. Ennek kellene lennie a legfontosabbnak egy olyan cégnél, amelyik a dolgozóit tekinti elsőnek. Addig is vasárnaptól keddig nem veszik fel a munkát.

(via Bleacher Report)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon